Tarieven:

 • 1.045,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een bezoek aan de grote kunstcollecties? We doen niks liever bij Amarant! En welke bestemming kan men daarvoor beter bedenken dan Parijs?

Toen Charles Baudelaire het begrip ‘modernité’ introduceerde dan dacht hij halvewege de negentiende eeuw vooral aan Parijs. Parijs was voor hem de enige metropool en het toonbeeld van moderniteit.

Op deze reis gaan we op zoek naar de ‘modernité’ van Baudelaire en vertellen we het verhaal over de Modernen. Daartoe bezoeken we de grote musea met hun quasi onuitputtelijke collectie modernistische meesterwerken. Startend bij het realisme van Courbet en Manet en het impressionisme van Monet en Renoir, behandelen we fauvisme en kubisme met Matisse en Picasso en eindigen we bij de Surrealisten.

Kers op de taart is de collectie avant-garde van de Russische verzameling Morosov uit Rusland die tijdelijk te zien is in de Fondation Louis Vuitton.

Reisprogramma

Donderdag 2 december 2021
Na aankomst in ons hotel in Parijs en een gezamenlijke lunch, begint ons bezoek onvermijdelijk in het Musée d’Orsay, thuis van de grootste meesterwerken uit de negentiende-eeuwse Franse kunst. Aan de hand van de diverse deelcollecties vertellen we het verhaal dat start bij de Déjeuner sur l’herbe van Manet en loopt tot aan de werken van Vincent Van Gogh en Paul Gauguin.

Vrijdag 3 december 2021
Vandaag staan de kubisten centraal. Eerst bezoeken we het Musée Picasso in het spectaculaire Hôtel Salé dat onderdak geeft aan de grootste collectie met de werken van Pablo Picasso ter wereld. Onze kubistische ontdekkingstocht gaat verder in het Centre Pompidou waar we ook kennis maken met de werken van de Fauvisten en Surrealisten.

Zaterdag 4 december 2021
We starten de dag in de Oranjerie met een bezoek aan de Collection Paul Guillaume met zijn formidabele verzameling van werken van Modigliani, Picasso en Rousseau. We brengen hier uiteraard ook een bezoek aan de late werken van Monet, met onder meer de monumentale waterlelies. Eveneens pikken we een tentoonstelling mee over de werken van Chaim Soutine en Willem de Koning. In de namiddag voorzien we vrije tijd, die je zelf kan invullen.

Zondag 5 december 2021
Op onze laatste dag in Parijs trekken we richting het Musée Marmottan dat ons onderdompelt in een impressionistisch sfeertje. Het hoogtepunt is de beroemde ‘Zonsopgang’ van Monet dat zijn naam gaf aan de beweging die bekend staat als ‘impressionisme’. Na een wandeling doorheen de Bois de Boulogne vertoeven we in de formidable architectuur van de Fondation Louis Vuitton, ontworpen door Frank Gehry. Daar genieten we van de uit Rusland overgekomen collectie van Morosov, bestaande uit een groot aantal zelden in het westen vertoonde meesterwerken van de Parijse avant-garde.

Prijs

Tarieven:

 • 1.045,00 €

Voorschot

 • 450,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Citadines Les Halles Paris****, gezamenlijke lunch op 02/12, toegang tot de geprogrammeerde musea, meerdagenticket openbaar vervoer, gebruik van headsets, begeleiding door David Vergauwen, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij gezamenlijke lunch, annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 218,00 € i
 • 41,80 € i
 • 62,70 € i
 • 50,52 € i
 • 75,78 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):

• Vertrek heenreis
06u15: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station
07u30: Gent - parking Dampoortstation
08u15: Kortrijk - bushalte Kinepolis Xpo op de Kennedylaan
9u45: we houden 45' halt

• Aankomst na terugreis
19u30: we houden 45' halt
22u00: Kortrijk
22u45: Gent
23u15: Antwerpen

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Citadines Les Halles Paris****
https://www.discoverasr.com/en/citadines/france/citadines-les-halles-paris
We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart.

Reisgids

De reisgids word je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie