Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een bezoek aan de grote kunstcollecties? We doen niks liever bij Amarant! En welke bestemming kan men daarvoor beter bedenken dan Parijs?

Toen Charles Baudelaire het begrip ‘modernité’ introduceerde dan dacht hij halvewege de negentiende eeuw vooral aan Parijs. Parijs was voor hem de enige metropool en het toonbeeld van moderniteit. 

Op deze reis gaan we op zoek naar de ‘modernité’ van Baudelaire en vertellen we het verhaal over de Modernen. Daartoe bezoeken we de grote musea met hun quasi onuitputtelijke collectie modernistische meesterwerken. Startend bij het realisme van Courbet en Manet en het impressionisme van Monet en Renoir, behandelen we fauvisme en kubisme met Matisse en Picasso en eindigen we bij de Surrealisten.

Kers op de taart is de collectie avant-garde van de Russische verzameling Morosov uit Rusland die tijdelijk te zien is in de Fondation Louis Vuitton.

Reisprogramma
Donderdag 2 december 2021
Na aankomst in ons hotel in Parijs en een gezamenlijke lunch, begint ons bezoek onvermijdelijk in het Musée d’Orsay, thuis van de grootste meesterwerken uit de negentiende-eeuwse Franse kunst. Aan de hand van de diverse deelcollecties vertellen we het verhaal dat start bij de Déjeuner sur l’herbe van Manet en loopt tot aan de werken van Vincent Van Gogh en Paul Gauguin.

Vrijdag 3 december 2021
Vandaag staan de kubisten centraal. Eerst bezoeken we het Musée Picasso in het spectaculaire Hôtel Salé dat onderdak geeft aan de grootste collectie met de werken van Pablo Picasso ter wereld. Onze kubistische ontdekkingstocht gaat verder in het Centre Pompidou waar we ook kennis maken met de werken van de Fauvisten en Surrealisten.

Zaterdag 4 december 2021
We starten de dag in de Oranjerie met een bezoek aan de Collection Paul Guillaume met zijn formidabele verzameling van werken van Modigliani, Picasso en Rousseau. We brengen hier uiteraard ook een bezoek aan de late werken van Monet, met onder meer de monumentale waterlelies. Eveneens pikken we een tentoonstelling mee over de werken van Chaim Soutine en Willem de Koning. In de namiddag voorzien we vrije tijd, die je zelf kan invullen.

Zondag 5 december 2021
Op onze laatste dag in Parijs trekken we richting het Musée Marmottan dat ons onderdompelt in een impressionistisch sfeertje. Het hoogtepunt is de beroemde ‘Zonsopgang’ van Monet dat zijn naam gaf aan de beweging die bekend staat als ‘impressionisme’. Na een wandeling doorheen de Bois de Boulogne vertoeven we in de formidable architectuur van de Fondation Louis Vuitton, ontworpen door Frank Gehry. Daar genieten we van de uit Rusland overgekomen collectie van Morosov, bestaande uit een groot aantal zelden in het westen vertoonde meesterwerken van de Parijse avant-garde.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie