Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52460582850_02843a8286_o
52460135171_310459aa68_o
52459613507_c812e6a10f_o
52460668378_1652779177_o
52460401489_12a1770f1f_o

Tijdens de renaissance kwam het culturele leven in zowat heel Italië tot grote bloei. Behalve in de grote centra zoals Rome of Firenze zien we ook in sommige kleinere steden een grote artistieke activiteit. Deze steden stonden vaak gedurende lange tijd onder het gezag van eenzelfde familie, die veel geld ter beschikking stelde voor de uitbouw van een prachtig hofleven waar humanisten, architecten, schilders, dichters en muzikanten de luister van de heersers moesten uitdragen. 

Zo genoten de Este in Ferrara van het leven en hun kasteel domineert samen met de kathedraal nog steeds het stadscentrum. In Mantova is de luister van de Gonzaga nog overal aanwezig. Hun indrukwekkend hertogelijk paleis bevat nog steeds vele meesterwerken van ondermeer Mantegna en Pisanello. Het Palazzo del Te’van Giulio Romano is een modelvoorbeeld van het maniërisme. De Sforza familie bracht Milaan tot een artistieke hoogbloei en de domkerk en Leonardo’s Laatste Avondmaal behoren tot de beroemdste kunstwerken van Italië. Urbino evolueerde onder Federico da Montefeltro – de beroemdste legeraanvoerder van zijn tijd – tot een culturele pleisterplaats van de eerste rang. Hij bouwde hier het mooiste renaissancepaleis van heel Italië.

Aan deze renaissancehoven werkten de grootste kunstenaars zoals Leonardo da Vinci, Mantegna en Piero della Francesca. Volg deze cursus en ontdek de prachtige kunstwerken in deze minder vaak bezochte steden. Een ideale voorbereiding voor een eigen reis of voor de Amarantreis naar Noord-Italië tijdens de herfstvakantie in 2023! 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie