Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50637181746_1cecf95e2b_o-1

Wat denk je van een bezoek aan het gloednieuwe Louvre in Abu Dhabi, het resultaat van een unieke culturele samenwerking tussen Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten? Het indrukwekkende museum is van de hand van de Franse toparchitect Jean Nouvel die ook het laatste pronkstuk in Qatar op zijn naam heeft geschreven: het Nationaal Museum of de hypermoderne ‘Woestijnroos’. In Doha stond het Museum voor Islamitische Kunst, ontworpen door IM Pei, al langer op het verlanglijstje van menig cultuurliefhebber.

In deze cursus verkennen we de fascinerende culturele sites en moderne musea in de Arabische Golfstaten. Deze kleine oliestaatjes maken een razendsnelle evolutie door op maatschappelijk, economisch en cultureel vlak. We doorprikken de clichés en kijken verder dan de glinsterende façades van Dubai. Van Qatar, via de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein tot Oman, balancerend tussen respect voor aloude plaatselijke tradities en futuristische pareltjes aan de Perzische Golf.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook 's avonds volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie