Tarieven:

 • 3.670,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een schilderachtige eilandengroep in het midden van de Egeïsche Zee, zo kan je de Cycladen wel omschrijven. De helderwitte huisjes met hun blauwe deur- en raamlijsten, de kleine koepelkerkjes en de smalle steegjes kent natuurlijk iedereen. Maar voorbij het klassieke beeld van deze archipel, ontdek je een rijke en authentieke cultuur, volgens sommigen het ware begin van de Griekse beschaving!

Het vulkanische Santorini is een erg charmant eiland, dat vraagt om een uitgebreide verkenning. De prehistorische stad Akrotiri wordt ook wel het Griekse Pompeï genoemd: de rijke handelsstad raakte in 1613 v.C. bedolven onder de lava maar werd daardoor zo goed bewaard dat je vandaag door de straten kan kuieren waar duizenden jaren geleden mensen hun boodschappen deden. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en bezit een unieke vermenging van zowel Griekse als Venetiaanse monumenten. Het 'Kastro' vormt een van de mooiste Venetiaanse citadels van de eilandengroep. Op het eiland Paros bezoeken we de beroemde steengroeven van Marathi, het archeologische museum en houden we halt in authentieke dorpjes zoals Lefkes.

We varen naar het mondaine Mykonos, het eiland dat gekend is voor haar typische ronde witte windmolens die voornamelijk in de 16de eeuw gebouwd werden. Vlak daarbij ligt het mythische Delos, een onbewoond eiland dat sinds 1990 UNESCO Werelderfgoed is omwille van haar uitgebreide en bijzondere bezienswaardigheden. Delos heeft een unieke archeologische site met ondermeer het heiligdom van Apollo maar ook het Huis van Dionysos met prachtige mozaïekvloeren, een uniek theater uit de 3de eeuw v.C. en de Kynthosberg met restanten van het heiligdom van Zeus & Athene zijn meer dan de moeite waard. We eindigen onze reis in Athene – met een bezoek dat alles samenvat – in het beroemde museum voor Cycladische kunst.

Deze eilandentrip wordt een bijzondere ontdekking!

Reisprogramma

Zondag 15 mei 2022
Vanuit Brussel vliegen we naar Santorini over München. Na onze check-in in het hotel, genieten we van een gezellig diner.

Maandag 16 mei 2022 (Santorini)
Na het ontbijt verkennen we Santorini. In de voormiddag bezoeken we zowel het Prehistorisch Museum als het Archeologisch Museum van Fira. Vanuit Fira bewonderen we het uitzicht op de immense krater van het eiland. Na de lunch in een lokale taverne staat de site van Oud Thera op het programma. Deze oude nederzetting is bijzonder spectaculair gelegen op een heuvel van meer dan 350 m hoog.

Dinsdag 17 mei 2022 (Santorini – Naxos)
In de voormiddag bestuderen we de restanten van het Pompei van Santorini: Akrotiri. Hier dalen we letterlijk en figuurlijk af in de tijd en wandelen we in de straten van de oudheid. Na de lunch rijden we verder naar de haven van Athinios waar we de overzetboot nemen naar het eiland Naxos.

Woensdag 18 mei 2022 (Naxos)
Op Naxos valt heel wat te zien, en toch is het eiland er ondanks zijn vele bezoekers in geslaagd om zijn authentieke karakter te behouden. We bezoeken ondermeer de Tempel van Demeter in Sangri, de Tempel van Dionoysos in Iria, het spectaculair gelegen dorp Moni en uiteraard ook de befaamde Kourosbeelden temidden van de natuur in de dorpen Apollonas en Melanes.

Donderdag 19 mei 2022 (Naxos – Paros)
Na het ontbijt gaan we verder met de verkenning van het mooie Naxos. We rijden naar het stadje Kastro met haar smalle, kronkelende straatjes, oude kerken en ‘castro’ of kasteel. Het Archeologisch Museum is ook de moeite waard. We bezoeken verder Portara of de poort van de niet-afgebouwde Tempel van Apollo. ’s Avonds nemen we de boot naar Paros, waar we ook overnachten.

Vrijdag 20 mei 2022 (Paros)
Na het ontbijt staan de schilderachtige dorpjes Lefkes, Pyrgos en Marathi op ons programma. In Marathi ontdekken we ondermeer de restanten van een steengroeve. Vanuit Pounta varen we naar het kleine eiland van Antiparos. Na de lunch wandelen we over de ruïnes van het oude Venetiaans kasteel. ’s Avonds keren we terug naar Pounta.

Zaterdag 21 mei 2022 (Paros – Delos – Mykonos – Paros)
Vandaag gaan we eilandhoppen. Eerste halte is Delos waar we ondermeer de befaamde restanten van de Tempel van Apollo (UNESCO Werelderfgoed) bezoeken. Mykonos ligt op een kwartiertje varen van Delos. Na de lunch ondernemen we een uitgebreide verkenning van de bezienswaardigheden op dit bijzondere eiland. In de late namiddag keren we terug naar Paros.

Zondag 22 mei 2022 (Paros)
Vandaag staat Parikia, de hoofdstad van Paros, centraal. We bezoeken niet enkel het Archeologische Museum maar ook de prachtige Byzantijnse kerk Ekatontapyliani. Dat is een van de belangrijkste Grieks-orthodoxe heiligdommen van de Cycladen. We genieten ook van de mooie oude stad met haar smalle straatjes, oude kerken en typische blauw-witte huisjes.

Maandag 23 mei 2022 (Paros – Piraeus – Athene)
Na het ontbijt nemen we de ferry naar de havenstad Piraeus. We lunchen op volle zee. Bij aankomst in Athene bezoeken we het bekende Museum van de Cycladische Kunst. Hier wordt de grootste verzameling van Cycladische kunst ter wereld bewaard, iets wat we op deze reis beslist moeten gezien hebben! We sluiten de dag af met een laatste diner samen.

Dinsdag 24 mei 2022 (Athene – Brussel)
We genieten van een vrije voormiddag in de Griekse hoofdstad. Rond de middag rijden we richting luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 3.670,00 €

Voorschot

 • 1.500,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op datum 3/8/21, transfers en excursies met comfortabele autocar en ferry, verblijf op basis van kamer met volpension (vanaf diner dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10; incl. 8 lunches) in Santo Miramare Santorini****, Hotel Naxos Resort***, Hotel Saint Andrea Paros**** en Hotel Parthenon Athene****, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooi lokale gids en chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet en lokale Nederlandstalige gids, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 645,00 € i
 • 146,80 € i
 • 220,20 € i
 • 172,60 € i
 • 258,90 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Zondag 15/05/22:
Brussel - München 10:00 - 11:15 uur
München – Santorini 13:15 – 16:50 uur
Dinsdag 24/05/22
Athene – Brussel 14:05 - 16:25 uur

Accommodatie

Santo Miramare**** (Santorini, 2n)
https://santomiramare.com/

Hotel Naxos Resort*** (Naxos, 2n)
https://naxosresort.gr/

Hotel Saint Andrea**** (Paros, 4n)
www.st-andrea.gr

Hotel PARTHENON**** (Athene, 1n)
www.airotel.gr

Reisdocumenten

Identiteitskaart
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

De COVID-maatregelen kunnen wijzigen, we informeren je tijdig.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie