Blijf op de hoogte

* Deze reis is nog in ontwikkeling, data en programma zijn onder voorbehoud.
Heb je interesse, meld je vrijblijvend aan. Wij laten jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven.

Interesse

Een schilderachtige eilandengroep in het midden van de Egeïsche Zee, zo kan je de Cycladen wel omschrijven. De helderwitte huisjes met hun blauwe deur- en raamlijsten, de kleine koepelkerkjes en de smalle steegjes kent natuurlijk iedereen. Maar voorbij het klassieke beeld van deze archipel, ontdek je een rijke en authentieke cultuur, volgens sommigen het ware begin van de Griekse beschaving!

Het vulkanische Santorini is een erg charmant eiland, dat vraagt om een uitgebreide verkenning. De prehistorische stad Akrotiri wordt ook wel het Griekse Pompeï genoemd: de rijke handelsstad raakte in 1613 v.C. bedolven onder de lava maar werd daardoor zo goed bewaard dat je vandaag door de straten kan kuieren waar duizenden jaren geleden mensen hun boodschappen deden. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en bezit een unieke vermenging van zowel Griekse als Venetiaanse monumenten. Het 'Kastro' vormt een van de mooiste Venetiaanse citadels van de eilandengroep. Op het eiland Paros bezoeken we de beroemde steengroeven van Marathi, het archeologische museum en houden we halt in authentieke dorpjes zoals Lefkes.

We varen naar het mondaine Mykonos, het eiland dat gekend is voor haar typische ronde witte windmolens die voornamelijk in de 16de eeuw gebouwd werden. Vlak daarbij ligt het mythische Delos, een onbewoond eiland dat sinds 1990 UNESCO Werelderfgoed is omwille van haar uitgebreide en bijzondere bezienswaardigheden. Delos heeft een unieke archeologische site met ondermeer het heiligdom van Apollo maar ook het Huis van Dionysos met prachtige mozaïekvloeren, een uniek theater uit de 3de eeuw v.C. en de Kynthosberg met restanten van het heiligdom van Zeus & Athene zijn meer dan de moeite waard. We eindigen onze reis in Athene – met een bezoek dat alles samenvat – in het beroemde museum voor Cycladische kunst.

Deze eilandentrip wordt een bijzondere ontdekking!

Reisprogramma
Zondag 16 mei 2021
Vanuit Brussel vliegen we naar Santorini over Frankfurt. Na onze check-in in het hotel, genieten we van een gezellig diner.

Maandag 17 mei 2021 (Santorini)
Na het ontbijt verkennen we Santorini. In de voormiddag bezoeken we zowel het Prehistorisch Museum als het Archeologisch Museum van Fira. Vanuit Fira bewonderen we het uitzicht op de immense krater van het eiland. Na de lunch in een lokale taverne staat de site van Oud Thera op het programma. Deze oude nederzetting is bijzonder spectaculair gelegen op een heuvel van meer dan 350 m hoog.

Dinsdag 18 mei 2021 (Santorini – Naxos)
In de voormiddag bestuderen we de restanten van het Pompei van Santorini: Akrotiri. Hier dalen we letterlijk en figuurlijk af in de tijd en wandelen we in de straten van de oudheid. Na de lunch rijden we verder naar de haven van Athinios waar we de overzetboot nemen naar het eiland Naxos.

Woensdag 19 mei 2021 (Naxos)
Op Naxos valt heel wat te zien, en toch is het eiland er ondanks zijn vele bezoekers in geslaagd om zijn authentieke karakter te behouden. We bezoeken ondermeer de Tempel van Demeter in Sangri, de Tempel van Dionoysos in Iria, het spectaculair gelegen dorp Moni en uiteraard ook de befaamde Kourosbeelden temidden van de natuur in de dorpen Apollonas en Melanes.

Donderdag 20 mei 2021 (Naxos – Paros)
Na het ontbijt gaan we verder met de verkenning van het mooie Naxos. We rijden naar het stadje Kastro met haar smalle, kronkelende straatjes, oude kerken en ‘castro’ of kasteel. Het Archeologisch Museum is ook de moeite waard. We bezoeken verder Portara of de poort van de niet-afgebouwde Tempel van Apollo. ’s Avonds nemen we de boot naar Paros, waar we ook overnachten.

Vrijdag 21 mei 2021 (Paros)
Na het ontbijt staan de schilderachtige dorpjes Lefkes, Pyrgos en Marathi op ons programma. In Marathi ontdekken we ondermeer de restanten van een steengroeve. Vanuit Pounta varen we naar het kleine eiland van Antiparos. Na de lunch wandelen we over de ruïnes van het oude Venetiaans kasteel. ’s Avonds keren we terug naar Pounta.

Zaterdag 22 mei 2021 (Paros – Delos – Mykonos – Paros)
Vandaag gaan we eilandhoppen. Eerste halte is Delos waar we ondermeer de befaamde restanten van de Tempel van Apollo (UNESCO Werelderfgoed) bezoeken. Mykonos ligt op een kwartiertje varen van Delos. Na de lunch ondernemen we een uitgebreide verkenning van de bezienswaardigheden op dit bijzondere eiland. In de late namiddag keren we terug naar Paros.

Zondag 23 mei 2021 (Paros)
Vandaag staat Parikia, de hoofdstad van Paros, centraal. We bezoeken niet enkel het Archeologische Museum maar ook de prachtige Byzantijnse kerk Ekatontapyliani. Dat is een van de belangrijkste Grieks-orthodoxe heiligdommen van de Cycladen. We genieten ook van de mooie oude stad met haar smalle straatjes, oude kerken en typische blauw-witte huisjes.

Maandag 24 mei 2021 (Paros – Piraeus – Athene)
Na het ontbijt nemen we de ferry naar de havenstad Piraeus. We lunchen op volle zee. Bij aankomst in Athene bezoeken we het bekende Museum van de Cycladische Kunst. Hier wordt de grootste verzameling van Cycladische kunst ter wereld bewaard, iets wat we op deze reis beslist moeten gezien hebben! We sluiten de dag af met een laatste diner samen.

Dinsdag 25 mei 2021 (Athene – Brussel)
We genieten van een vrije voormiddag in de Griekse hoofdstad. Rond 12u rijden we richting luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie