Tarieven:

  • 16,50 €
  • 14,50 €
  • 3,00 € i

Wie denkt aan de zomer, denkt aan de zee. En wie aan de zee denkt, denkt aan schepen. Een ideaal moment dus om op zoek te gaan naar die verhalen en episodes uit de geschiedenis waarin de scheepvaart een prominente rol speelde. De grote ontdekkingsreizen, de druk bevaren handelsroutes, de oorlogsexpedities, … het zijn er zoveel dat we besloten er een vervolgreeks van te maken die elke zomer op het programma komt. En hoe kunnen we beter elk verhaal illustreren dan met de beroemde schepen die er een hoofdrol in speelden. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of kiezen voor de hele reeks in een voordeelpakket.

De Carolus VI, de Oostendse Compagnie en haar aanwezigheid in India

Tekst volgt snel!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Tips: bekijk ook onze wandeling ‘Maritiem Brugge in de Hanzetijd’, de fietstocht (vm én nm) ‘langs de verdwenen Zwinhavens’ en de online sprinter ‘Onze oceanen. Een reis rond de blauwe wereld’

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • wo, 14/09/2022: 10:00 - 12:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie