Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52015169864_d7a1474a36_o
52013891877_18d295f1ed_o
52014968713_236a15d49d_o

Sinds de opkomst van de installatiekunst gaan kunstenaars anders om met de fysieke ruimte en de invulling daarvan. Sommigen gaan zelfs zo ver en tonen letterlijk de ruimtes waarin we eten, slapen of werken. Alles minutieus nagemaakt in een tentoonstellingsruimte, al dan niet voorzien van de nodige readymades. Maar waarom eigenlijk? Is het tentoonstellen op zich het belangrijkste of is er meer aan de hand?  

Aan de ene kant confronteert het tonen van de doodgewone ruimte ons met ons eigen leven. De installaties worden een getuigenis van een bepaalde periode uit ons bestaan en de daarbij behorende alledaagse routines. Maar vaak schuilt er meer achter die representatie van het banale. Zo stelt de kunstenaar ook kritische vragen over onze maatschappij en de beleving ervan. 

Doorheen deze reis onderzoeken we samen de verschillende vormen van herkenbare representaties binnen de installatiekunst. Waar komt het vandaan en hoe verlegt het de grenzen qua beleving en interpretatie. Tijdens deze twee uur durende trip bespreken we onder meer de installaties van Guillaume Bijl, Elmgreen & Dragset en de verontrustende kamers van Gregor Schneider. 

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie