Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50092815248_0ccc6f6661_o-1

In dit overzicht van het Belgische modernisme staat de veranderde maatschappij van het interbellum centraal. Net als elders in Europa werd een terugkeer naar de orde gepredikt, waarbij de Belgische kunst een middenpositie innam tussen twee culturele reuzen: Frankrijk, met het dadaïsme en het surrealisme en Duitsland, met haar zakelijke stromingen. Het constructivisme kwam dan weer uit Nederland en het futurisme uit Italië. Voornaam is ook de doorbraak van de vroegste abstracte kunst in België.

Elke les behandelt een stroming in haar internationale context en gaat in op de kunstenaars ervan. Daarbij kunnen we niet voorbij aan de grote namen, zoals de futurist Jules Schmalzigaug, de pionier van de abstracte Victor Servranckx, de constructivist Georges Van Tongerloo en de surrealist René Magritte. Toch komen ook wat minder bekende kunstenaars aan bod, zoals de dadaïst Mesens en de kunstenaars van het Waalse Nervia.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook volgen vanaf 01/02 om 14u.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie