Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50092815248_0ccc6f6661_o

Opgelet: In onze herfstbrochure staat de cursus foutief aangekondigd op donderdagnamidddagen. De lessen vinden plaats in de voormiddag, van 10 u tot 12u30.

In dit deel in ons overzicht van het Belgische Modernisme staat de veranderde maatschappij van het interbellum centraal. Net als elders in Europa werd een terugkeer naar de orde gepredikt, waarbij de Belgische kunst een middenpositie innam tussen twee culturele reuzen: Frankrijk, met het Dadaïsme en het Surrealisme en Duitsland, met haar zakelijke stromingen. Het constructivisme kwam dan weer uit Nederland en het Futurisme uit Italië. Voornaam is ook de doorbraak van de vroegste abstracte kunst in België.

 

Elke les behandelt een stroming in haar internationale context en gaat in op de kunstenaars ervan. Daarbij kunnen we niet voorbij aan de grote namen, zoals de Futurist Jules Schmalzigaug, de pionier van de abstracte Victor Servranckx, de constructivist Georges Van Tongerloo en de Surrealist René Magritte. Toch komen ook wat minder bekende kunstenaars aan bod, zoals de dadaïst Mesens en de kunstenaars van het Waalse Nervia.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie