Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51264392104_9fca7c776a_o

"Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Publiekslieveling David Hockney (°1937) blijft zichzelf heruitvinden. Dat de Brit lak heeft aan hokjesdenken bleek al uit zijn vroege werk. Voor de tentoonstelling van Young Contemporaries in 1962 diende hij de reeks ‘Demonstration of Versatility’ in, waarmee hij zich aansloot bij de Britse pop art. Wanneer Hockney in 1963 Californië ontdekt, ontstaat de bekende Hockney-stijl. Iconische werken als ‘A bigger Splash’ (1967) of ‘Mr en Mrs Clarck and Percy’ (1970-71) lijken realistisch geschilderd. Deze verstilde, gestileerde beelden breken echter subtiel met de wetten van tijd en ruimte. Voor Hockney telt alleen de selectieve manier waarop we de banale dingen rondom ons waarnemen en reconstrueren. Naast de beroemde portretten en zwembaden is het vooral de natuur, kleurrijk en barstend van leven, die Hockney aan het werk houdt.‘Vroeger was alles beter!’, daar doet Hockney niet aan. De Britse artiest is dol op technische experimenten. Het monumentale ‘Bigger Trees Near Warter’ uit 2007 is een ode aan het impressionistische en plein air schilderen, maar zou niet mogelijk geweest zijn zonder digitale hulpmiddelen. Ook in de lockdown van 2020 zat Hockney niet stil. De eeuwige jongeling ’schilderde’ in Normandië het verloop van de lente op zijn iPad. Naar aanleiding van de dubbeltentoonstelling in Bozar – Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 en De Komst van de Lente, Normandië , 2020 – eren we in deze cursus de meester van de levenslust. ‘I love Life!’

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie