Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet mogelijk.
52766157401_ee877bd4a4_o

Online lezing als voorbereiding op bezoek Susan Neiman aan de Dag van de Filosofie.

Het denken van Susan Neiman.

OPGELET: inschrijven voor de dag van de filosofie en voor het voorprogramma kan enkel via www.dagvandefilosofie.be

Susan Neiman (°1955) is een Amerikaans-Duitse filosofe, gespecialiseerd in de studie van de Verlichting en van het Kwaad. Zij is sinds 2000 directeur van het Einstein Forum in Berlijn, geëngageerd en een belangrijke stem in actuele ethische discussies. Daarvoor had ze academische opdrachten aan de universiteiten van Harvard, Yale en Tel Aviv. Zij begon haar schrijversloopbaan met een juweeltje: ‘Slow Fire’ (1992), een kroniek van haar verblijf in Berlijn als jonge onderzoekster in de jaren tachtig. Het autobiografische boekje bevat de aanzetten voor de onderwerpen die ze later als gevestigde filosofe diepgaand zal behandelen: het kwaad, de verwerking van de holocaust, herinneringsarbeid, herstelbetalingen, Jood-zijn, zingeving en volwassen worden.

Als voorbereiding op haar optreden op Dag van de Filosofie, zondag 30 april 2023, zullen we in deze lezing een inleiding geven op haar werk en de samenhang en relevantie ervan schetsen en wie kan dat beter doen dan Amarant docent prof. Magda Michielsens.

Wie gebeten is door vrouwelijke filosofen en zich graag verdiept in Ayn Rand, Rosa Luxemburg, Hannah Arendt, Susan Neiman, Martha Nussbaum of Elisabeth Badinter. Vanaf 22 april 2023 start een zesdelige reeks in Brugge. Check onze website.

Tickets voor het voorprogramma :

Programma 2023

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie