Tarieven:

 • 3.450,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

De strategische ligging van Cyprus zorgde door de eeuwen heen voor een unieke kruisbestuiving van beschavingen: van de antieke Griekse en Romeinse Oudheid tot Arabische, Turkse en Britse invloeden. Het moderne Cyprus – officieel opgesplitst in 2 staten sinds 1974 – heeft een complexe geschiedenis, die balanceert tussen een Grieks- en Turks-Cypriotische identiteit. Cyprus wordt ook wel de geboorteplaats van de mythische godin Aphrodite genoemd. En dat doet dromen.

Onze reis start in Larnaca waar we oog hebben voor zowel moderne en hedendaagse kunst (Pierides Stichting), als voor de recente geschiedenis van het verdeelde eiland. Dat is zeker te merken in de Turkse wijk Skala. Via de spectaculaire kustlijn en Cap Greco, bereiken we de ommuurde stad Famagusta in Turks Cyprus. Salamis, de grootste archeologische site van het eiland, strekt zich verder ten noorden uit langs de kust.

Nicosia is het politieke en culturele hart van zowel Grieks als Turks Cyprus. In de Griekse sector bezoeken we verschillende culturele sites, kunstgalerijen en topmusea, zoals de AG Leventis Gallery en het Municipal Arts Center. Via het checkpoint in Ledra Street steken we de groene lijn over naar Turks Nicosia. De Selimiye Moskee en het prachtige Ottomaanse caravanserailcomplex Büyük Han dompelen ons onder in de unieke sfeer en tradities van Turks Cyprus. We reizen op een dagtrip vanuit Nicosia ook naar de charmante havenstad Girne (Kyrenia).

We genieten van het natuurpark van de Troödos Bergen en proeven Cypriotische wijnen in de wijndorpjes rond Paphos en Limassol. De UNESCO-site van Kato Paphos met prachtige Romeinse villa’s en een bezoek aan het antieke Kourion voeren ons tenslotte terug naar de hoogdagen van Cyprus in de Antieke Oudheid.

Aarzel niet en laat je meevoeren naar het prachtige, veelzijdige en intrigerende Cyprus!

Wil je meer weten over Cyprus? Overweeg je om mee te gaan met Amarant maar heb je nog vragen? Bekijk hier dan alvast de online reisontmoeting die we organiseerden.

Reisprogramma

Maandag 3 april 2023
Na aankomst in het hotel, wandelen we de iconische Finikoudes-promenade van Larnaca af tot aan de Agios Lazaros of Heilige Lazaruskerk, één van de oudste en belangrijkste christelijke bouwwerken op Cyprus. We maken onmiddellijk kennis met de rijke Grieks-Orthodoxe tradities en architectuur. Het fort van Larnaca dompelt ons onder in de complexe geschiedenis van het eiland en biedt een mooi uitzicht over de Middellandse Zee.

Dinsdag 4 april 2023
We starten de dag met een bezoek aan de Pierides Stichting. Dit bekende museum, gevestigd in een imposant herenhuis, omvat de privé-collectie van de archeoloog Demetrios Pierides. Een unieke kans om de rijke geschiedenis van Cyprus te belichten. In de Municipal Art Gallery licht de focus op moderne en hedendaagse kunst.
De Turkse wijk van Larnaca, Skala, getuigt dan weer van de woelige 20ste-eeuwse geschiedenis van Cyprus. Deze traditionele wijk met onder andere de Grote Moskee, biedt een blik op de coëxistentie tussen Griekse en Turkse Cyprioten voor de opdeling van het eiland in 1974.
In de namiddag verkennen we de omgeving van Larnaca met een bezoek aan de Hala Sultan Tekkesi, het grote Zoutmeer en de intieme heiligdommen van Panagia Angeloktisi en het pittoreske dorpje Lefkara.

Woensdag 5 april
We verlaten Larnaca en reizen oostwaarts via de spectaculaire kustlijn van Cap Greco. We houden even halt om de natuurpracht te bewonderen in het nationaal park en reizen verder naar Famagusta, op de demarcatielijn tussen Grieks en Turks Cyprus. De ommuurde handelsstad Famagusta – in de noordelijke Turkse republiek van Cyprus – is bekend voor de typisch Venetiaanse omwallingen, oude gotische kerken en de Lala Mustafa Pashamoskee.

Donderdag 6 april
De politieke en culturele hoofdstad van Cyprus heeft de cultuurliefhebber veel te bieden. In de Griekse sector (Lefkosia) verkennen we de oude stad met een brede waaier aan historische musea, moderne kunstgallerijen en culturele trekpleisters. Het vermaarde Leventis Municipal Museum illustreert de complexe geschiedenis van Nicosia. Het Nicosia Municipal Arts Centre biedt een eigenzinnige blik op hedendaagse kunst in een unieke setting en met oog voor plaatselijke gastronomie. In de Chrysaliniotissawijk is het aangenaam ontspannen tussen de Ottomaanse en koloniale façades.
Buiten de oude stadsmuren bezoeken we verder de AG Leventis Gallerij en het vermaarde Cyprus Museum, één van de belangrijkste culturele instellingen van het eiland.

Vrijdag 7 april
Deze extra dag in de Grieks sector van de hoofdstad Nicosia laat ons toe nog enkele unieke culturele hot spots te bezoeken. De Makarios Stichting met het Byzantijns museum focust op de rijke Byzantijnse geschiedenis van Nicosia met een unieke collectie. We slaan opnieuw de brug van oud naar nieuw met een selectie aan boeiende kunstgallerijen. De namiddag geeft tijd om dit deel van Nicosia op eigen tempo te verkennen voor we naar het Turks-Cypriotische deel van de stad reizen.

Zaterdag 8 april
In Ledra Street, de centrale winkelsstraat van Nicosia, passeren we het checkpoint naar de Turkse sector van Nicosia (Lefkosa). De imposante Selimiyemoskee en Ottomaanse architectuur in de Arabahmetwijk dompelen ons volledig onder in de typische sfeer van Turks Cyprus. Het gerenoveerde caravanserailcomplex Büyük Han is een prachtig voorbeeld van Ottomaanse architectuur uit de 16de eeuw. Hier houden we halt voor een Turks-Cypriotische lunch voor we noordwaarts trekken naar Girne (Kyrenia) aan de Noordkust van Cyprus met ondermeer een bezoek aan de kruisvaardersburcht Kyrenia Castle en Saint Hilarion Castle.

Zondag 9 april
Vanuit Nicosia begeven we ons naar het natuurpark van de Troödos Bergen. Het mooie landschap wordt slechts onderbroken door vroeg-Byzantijnse kerkjes en kloosters met prachtige fresco’s. Na een wandeling door deze mooie regio, degusteren we Cypriotische wijnen in Omodos, in de streek rond Paphos. Deze dag staat volledig in het teken van de Cypriotische natuur en gastronomie.

Maandag 10 april
We maken kennis met Paphos, een stad vol historiek en UNESCO Werelderfgoed. De oude binnenstad leent zich uitstekend voor een wandeling langs mooie façades met een eclectische architectuur. De intacte Romeinse mozaïeken en de ruïnes van Romeinse villa’s aan de Middellandse Zee dompelen ons onder in de sfeer van het Paphos uit de Grieks-Romeinse Oudheid. Er is mogelijkheid om de omgeving van Paphos op eigen ritme te verkennen met onder meer een excursie naar de iconische Rots van de godin Aphrodite. Cyprus wordt niet voor niets het eiland van Aphrodite genoemd.

Dinsdag 11 april
Via een tussenstop in de antieke site van Kourion in Episkopi, reizen we verder naar de metropool Limassol. De stad staat gekend als het economisch hart van Cyprus, maar is ook een populaire toeristische badplaats met oog voor moderne kunst.

Prijs

Tarieven:

 • 3.450,00 €

Voorschot

 • 1.450,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 7/9/2022, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt, 5 gezamenlijke maaltijden, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, fooien, gebruik van headsets, begeleiding door Tom Bruyer, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 454,00 € i
 • 146,63 € i
 • 215,63 € i
 • 165,92 € i
 • 244,00 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Maandag 03/04
Brussel - Frankfurt 08.15 – 09.15
Frankfurt – Larnaca 11.10 - 15.50

Dinsdag 11/04
Larnaca - Frankfurt 17.00 – 20.05
Frankfurt – Brussel 21.30 – 22.35

Accommodatie

Sun Hall Hotel**** (Larnaca, 2n): https://www.sunhallhotel.com.cy/
Classic Hotel*** (Nicosia, 4n):
https://www.classic.com.cy/
Anemi Hotel & Suites (Paphos, 2n):
https://anemihotel.com/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart (nog minstens 2 maand geldig bij aankomst op 3/4/23, dus tot 3/6/23)

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie