Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51295230870_c50ef5598e_o-1

De Amerikaanse musicalscène was tijdens de jaren voor Wereldoorlog II bijzonder rijk aan zowel uitvoerend als compositorisch talent. Zwartwitfilms uit die tijd zijn nog steeds beschikbaar en worden een enkele keer op de tv uitgezonden, waardoor dansers zoals Fred Astaire en Ginger Rogers zelf bij een jong publiek geen onbekenden zijn. Op het vlak van de componisten en liedjesschrijvers staan Irving Berlin, George Gershwin en Cole Porter vooraan in de rij van de grote meesters in hun genre. Deze dag is gewijd aan Cole Porter, de componist van evergreens zoals ‘Night and Day’, ‘Begin the Beguine’ en ‘I’ve got you under my skin’. 

Als zoon van een welstellende burgerfamilie studeerde Porter Engels, Frans en muziek te Yale. Later vervolmaakte hij zijn muzikale studies in Parijs waar hij onder andere Vincent d’Indy als leraar had. Niemand minder dan Charles Koechlin orkestreerde zijn eerste ballet. Maar Porter verkoos het pad van het lichtere genre. In 1928 werd zijn eerste musical opgevoerd en er zouden er nog heel wat volgen. Tot zijn bekendste worden ‘Anything Goes’ en ‘Kiss me Kate’ gerekend. In de film ‘High Society’ zongen onder andere Frank Sinatra en Grace Kelly melodieën van Porter. Naast bijzonder ingenieuze muziek, schreef Porter zijn eigen spitsvondige teksten. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Peter is een charismatische docent die elke cursus op een aangename en boeiende wijze aan de man brengt, geregeld ook met een vleugje humor !"
– Danielle Vanhoffelen (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie