Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50637167717_703928a9cb_o-1

Vijftig jaar na haar dood wordt de legendarische couturière Coco Chanel ( 1883-1971) nog altijd gezien als een bron van inspiratie. Le Palais Galliera, het modemuseum in Parijs, grijpt de gelegenheid aan voor een retrospectieve tentoonstelling over dit mode-icoon. Wil je ook graag kennismaken met Coco Chanel, haar leven en haar realisaties? In deze lezing kom je alles te weten, van naadje tot draadje.

De eigenzinnige Chanel ontwikkelde vanaf de jaren twintig een eigen stijl, gekenmerkt door een tijdloze elegantie. Haar luxe kleding was comfortabel en eenvoudig van snit, totaal nieuw in een wereld waar vrouwen nog korsetten droegen. Behalve haute couture kleding, ontwierp ze kostuums voor bijvoorbeeld les Ballets Russes , en ook juwelen, accessoires en parfums. In de Parijse kunstkringen omringde ze zich met artiesten als Picasso, Dali, Jean Cocteau, Igor Stravinsky en Sergei Diaghilev.

Alhoewel ze haar activiteit niet als een vorm van kunst beschouwde, maar als het uitoefenen van een métier, stond ze heel dicht bij de kunstenaars van haar tijd.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook overdag volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie