Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
47957529052_6b5d07fc68_o-1

‘De vrouw van Robert’, zo wordt Clara Schumann (1819-1896) voor wie haar niet kent snel geduid. 200 jaar na haar geboorte is het de hoogste tijd dat ze definitief uit zijn schaduw treedt. 

Wonderkind, dochter van de dominante maar ook vooruitstrevende muziekpedagoog Friedrich Wieck, moeder van acht kinderen, muze en steunpilaar van een getormenteerde echtgenoot, jonge weduwe, hartsvriendin van Johannes Brahms, overal in Europa geroemde pianiste, manager voor haar eigen concerten én componiste: Clara was het allemaal. En dat in een tijd waarin dat voor een vrouw allerminst evident was. 

In deze cursus belichten we de vele aspecten van dit uitzonderlijke vrouwenleven, telkens geïllustreerd met een van haar talrijke composities. 

Begeleiding: Veerle Janssens, schrijfster van ‘Vrouw aan de piano – Een jaar met Fanny Mendelssohn, Clara Schumann en andere vergeten componistes’.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie