Blijf op de hoogte
53815105988_fe575a84cc_o-1
53815198224_d12c5937b0_o-1

In het najaar brengt FOMU de expo ‘Anti-Fashion’ van de Amerikaanse fotografe Cindy Sherman. Het is haar eerste retrospectieve in België, met zowel bekende als onbekende werken uit toonaangevende collecties wereldwijd.

 

Cindy Sherman vestigde haar roem in de late jaren 70 met haar invloedrijke "Untitled Film Stills" serie. Ze staat bekend om haar verhalende en vaak provocerende zelfportretten. Met pruiken, hoeden of zelfs protheses transformeert ze zichzelf in uiteenlopende personages, variërend van verveelde huisvrouw of filmster tot historische figuren, waardoor ze thema's als identiteit, gender en maatschappij onderzoekt. Haar werk daagt de kijker uit om na te denken over de constructie van beeld en realiteit.  In de tentoonstelling in FOMU staat de wisselwerking tussen mode en kunst centraal staat. Ook daar toont Sherman figuren die allesbehalve aantrekkelijk zijn en daardoor de gebruikelijke voorstellingen van schoonheid tegenspreken.

 

In de lezing met Annelies Nagels maak je kennis met een vrouw met – letterlijk en figuurlijk- vele gezichten, leg je de verbluffende visuele manipulatie in haar strak geregisseerde fotoportretten bloot, en ontrafel je haar subversieve commentaar.

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie