Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52977665377_6f4c3ac604_o
52978270441_c1b801b279_o

Danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui groeide op korte tijd uit tot een grote naam in de internationale danswereld. In mei ontving Cherkaoui van de Vlaamse Gemeenschap de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste voor zijn hele carrière. Hij slaagt erin om met zijn eigenzinnige hedendaagse dans een breed publiek te bereiken.

De jonge Sidi Larbi zette zijn eerste stappen in de dans door zijn popidolen te imiteren. Hij werd gespot door Alain Platel, onder meer getraind door Anne Teresa De Keersmaeker, en kreeg al snel een podium om eigen creaties te tonen. Daarin laat hij met aanhoudende eerbied verschillende culturen naar elkaar toekomen; een missie die hij ook in het werk van zijn gezelschap Eastman vooropstelt. Nadat hij het Ballet Van Vlaanderen naar ongekende hoogten bracht dankzij eigen werk en sterke partnerships, zwaait hij nu de scepter bij het Ballet du Grand Théâtre de Genève.

In deze sprinter bespreken we zijn karakteristieke stijl, zijn evolutie als maker en zijn internationale opmars, uiteraard uitvoerig geïllustreerd met beeldmateriaal.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie