Blijf op de hoogte
51236622514_f903543427_o

Wat heeft de hedendaagse Chinese kunst te bieden? Het antwoord kunnen we al een beetje verklappen: veelzijdigheid is de rode draad doorheen het oeuvre. De moderne kunst, alleszins wat wij, westerlingen, eronder begrijpen, heeft in China sinds de liberaliseringen van Deng in de jaren '90 voet aan wal gezet. Misschien doen de namen Liu Xiaodong, Wang jiuliang, Xu Bing en Song Dong een belletje rinkelen. 

 

Deze cursus presenteert schilderkunst, fotografie en objects trouvés en duikt de geschiedenis in: van het ontstaan van het Chinese Keizerrijk tot de communistische revolutie onder leiding van Mao. Je leert meer over de overgang van Chinese kunst onder invloed van het Russisch socialistisch realisme, en dus tégen het westers modernisme, naar de hedendaagse moderne kunst. Je zal zeker met andere ogen naar China kijken! 

Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald.

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie