Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51236622514_f903543427_o

Eeuwenlang bleef China een geïsoleerde wereldmacht zonder mondiale invloed, maar daar hebben Deng Xiaoping en zijn opvolgers duidelijk verandering in gebracht. De economische, territoriale en militaire ambities van de Chinese Volksrepubliek brengen het land voortdurend in conflict met zijn buren en verontrusten zowel Europa als de Verenigde Staten.

De cursus biedt inzicht in de huidige geopolitieke situatie en de voorgeschiedenis daarvan, aan de hand van enkele prangende thema’s. Welke problemen doen zich voor met de rivieren die in China ontspringen en naar buurlanden vloeien? Waarom investeert China fortuinen in zijn leger en zeemacht? Wat schuilt achter de conflicten in de Zuid-Chinese Zee? Waar voorzien de Chinese machthebbers de nieuwe zijderoutes?

Dergelijke vragen verschijnen steeds vaker in onze pers en houden verband met de binnenlandse politieke situatie van een land met één politieke partij voor meer dan een miljard mensen. Op het eind van de cursus voorzien we ook even ruimte voor vragen vanuit het publiek. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"het is altijd een feest om een cursus met Etienne te volgen, een échte specialist in zijn vak."
– Anita Verheecke (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie