Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Kalampaka town with Metora cliffs and monastery, Greece.
View of Anilio village in Metovo, located in Epirus on Pindos mo
17135.jpg
Ioannina (Yannena) on the shore of Lake Pamvotis in Epirus, Gree
Roman Aqueduct of Ancient Nikopolis begins at the northern end o
The Roman Odeon of Ancient Nikopolis  close to Preveza town, Epi
The historic port of Nafpaktos, Greece

Hoogtepunten

Monastery Meteora Greece.

De kloosters van Meteora

ruins Athina Pronaia temple in Ancient Delphi

Het orakel van Delphi

Ioannina city in Greece, Aslan Pasha Tzami, the lake with the is

Het eilandje in het Pamvotis-meer

Wil je graag nog meereizen? Geef ons een seintje op amarant@debuckagency.com! Wij checken de beschikbaarheid van het hotel en de vluchten. Let wel: de geafficheerde prijs is niet gegarandeerd.

Deze rondreis brengt je op heel wat boeiende en onvergetelijke plaatsen in Centraal-Griekenland. Je ontdekt mooi gelegen antieke sites, je leert over beroemde orakels, bezoekt enkele spectaculaire kloosters van de Meteora, neemt een boottocht op het Pamvotismeer en doorkruist bergen en rivieren. Je ontmoet figuren uit de Oudheid en het Byzantijnse rijk, ontdekt collecties van mooi ingerichte archeologische musea en snuift de sfeer op van gezellige kleine stadjes.

Elke dag opnieuw begeleid door twee topreisleiders, Peter De Smet en de Griekse historicus Arjiris Angelou, geniet je zonder zorgen van een schitterend deel van Griekenland dat je niet meer zal loslaten.

Reisprogramma
Zondag 19 mei 2024
Bij aankomst in Athene worden we naar ons hotel gebracht. We checken in en genieten samen van een gezellig diner.

Maandag 20 mei 2024
Ons eerste bezoek brengt ons naar de beroemde Byzantijnse kloosterkerk van Ossios Loucas (of ‘gelukzalige Lucas’) in de buurt van de stad Distomo. Deze bijzonder goed bewaarde kerk uit de 11de eeuw is terecht UNESCO Werelderfgoed: ze wordt beschouwd als een van de mooiste Byzantijnse bouwwerken ter wereld. We lunchen samen in het nabijgelegen Zemeno en rijden verder noordwaarts voor een bezoek aan één van de absolute hoogtepunten van onze reis: de spectaculaire site van Delphi. Niet alleen de schitterende archeologische opgravingen maar ook het rijke museum staan op ons programma. We dineren en overnachten vlak bij deze site.

Dinsdag 21 mei 2024
Na het ontbijt vertrekken we naar Lebadeia om het Orakel van Trophonios te verkennen. In het oude Griekenland genoot dit orakel eenzelfde beroemdheid als dat van Delphi. Na een slok uit de Lethe voor totale vergetelheid en een slok uit de Mnemosyne om alles in je geheugen gegrift te houden daarna, mocht je afdalen in het hol van Trophonios om daar 'beorakeld' te worden. We lunchen samen en rijden verder naar het antieke Thebe, de stad die een belangrijke rol in de oudheid speelde. We ontdekken er alles over in het prachtig gerenoveerde Archeologisch Museum. We logeren in Larissa, hoofdstad van Thessalië.

Woensdag 22 mei 2024
We starten onze dag met een bezoek aan het Diachronic Museum van Larissa. Dit museum opende de deuren pas eind 2015 en herbergt meer dan 2000 antieke artefacten uit de wijde omgeving. Ook het oude theater van Larissa mogen we niet missen. Onderweg naar Kalambaka lunchen we samen in een lokaal restaurant en houden we onze adem in bij het bezoek aan twee kloosters van de Meteora. Deze orthodoxe kloosters zijn spectaculair gelegen op hoge rotsformaties en behoren tot de meest indrukwekkende bouwwerken van Griekenland. Van de vele kloosters die hier gebouwd werden, zijn er nog 6 over, waarvan sommige nog bewoond door monniken. Ze staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en worden zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke staat hersteld. We verblijven in Kalambaka.

Donderdag 23 mei 2024
Het spectaculaire laten we nog niet achterwege: het prachtig gelegen bergstadje Metsovo is onze volgende stop en maakt indruk door haar ligging in het mooie Pindus-gebergte. We genieten van een koffie voor we verder rijden naar het bekende orakel van Dodoni. Dit orakel is het oudste bekende orakel van Griekenland, we vinden er resten van een stadion uit de 3de eeuw, een groot theater en acropolis. We lunchen samen in de buurt. Het klooster van Agios Nikolaos Philanthropenoi in Ioannina is de laatste stop vandaag. Om het klooster te bereiken, varen we naar ‘het eilandje’ in het Pamvotis-meer. Dit mooie klooster dateert uit de 13de eeuw, werd uitgebreid in de 16de eeuw en is één van de 7 kloosters van Ioannina. We dineren en logeren ook in deze stad.

Vrijdag 24 mei 2024
Deze dag is volledig gewijd aan de belangrijke Noord-Griekse stad Ioannina. Op ons programma staan ondermeer het Archeologisch Museum, het Byzantijns museum, het kasteel van Its Kale (de citadel van de stad) met het verfijnde museum gewijd aan de Griekse zilversmeedkunst. We genieten samen van een lokale lunch en diner, en we verblijven ook vanavond opnieuw in Ioannina.

Zaterdag 25 mei 2024
We verlaten Ioannina. We houden eerst halt aan het Romeinse aquaduct van Filippiada uit de 1ste eeuw V.C., gelegen aan de Louros, die de Romeinse stad Nicopolis van water moest voorzien. We brengen een bezoek aan de ruïnes van de oud-Griekse stad Kassope en lunchen daarna samen in Ammoudia. Zo bereiken we de Acheron, één van de rivieren die naar de onderwereld leidt! Het was in elk geval in Necromanteion dat het orakel van de doden werd geraadpleegd. Op ongeveer 45 km zuidwaarts ligt Preveza waar we zullen verblijven. Hier genieten we samen van een diner in een lokaal restaurant.

Zondag 26 mei 2024
De stad Nikopolis werd door Augustus gesticht na zijn overwinning op Kleopatra VII en Marcus Antionius, zijn zwager. We bezoeken de antieke site van het oude Nikopolis en het Archeologisch Museum van Preveza, en rijden dan naar Messolongi. In dit bekende plaatsje overleed in 1824 de beroemde Britse dichter Lord Byron. Hier genieten we van een lokale lunch. We rijden naar onze laatste halte: Nafpaktos, bij ons beter bekend als Lepanto. Hier vond op 5 oktober 1571 de beroemde zeeslag tegen de Turken plaats. We dineren en verblijven in Nafpaktos.

Maandag 27 mei 2024
De oud-Griekse stad Kalydon bezit een mooie antieke site die niet op onze reis mag ontbreken. We genieten van een koffie in Patras en rijden net buiten die stad naar de oude Mykeense begraafplaats van Voudeni. Deze grote site, ingericht als een park, ging open in 2016 en is bijzonder indrukwekkend. Veel van wat op deze site werd opgegraven in de 20ste eeuw, is nu te zien in het Archeologisch Museum van Patras dat we na de gezamenlijke lunch bezoeken. Daarna gaan we verder naar Athene voor onze laatste nacht op Griekse bodem.

Dinsdag 28 mei 2024
We eindigen een schitterende rondreis en keren huiswaarts met heel veel indrukken en mooie herinneringen.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie