Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52995572629_a9f3150859_o

Caspar David Friedrich wordt vandaag algemeen beschouwd als één van de belangrijkste schilders van de Duitse romantiek. Na zijn dood in 1840 was hij echter zo goed als vergeten. Het was, merkwaardig genoeg, een Noorse vorser die aan het begin van de 20ste eeuw Friedrichs oeuvre van de totale vergetelheid redde. Vlug aangenomen door de Nazi’s als symbool van de Duitse geest, werd zijn werk heel populair. In 1959 zorgde een Britse tentoonstelling gewijd aan de romantiek voor internationale erkenning. Naast het oeuvre van Friedrich worden in deze cursus ook zijn positie in de Duitse kunst en zijn postume invloed besproken. 

Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald.

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie