Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52049714388_bde9b7499f_o
52049681071_3a34c552c7_o

Byung-Chul Han is een Koreaans-Duits cultuurfilosoof. Hij is sinds 2012 hoogleraar filosofie en mediatheorie te Karlsruhe, waar Peter Sloterdijk tot enkele jaren geleden nog rector was. Hij wordt beschouwd als een radicaal denker en criticus van onze tijd, maar geldt tegelijkertijd als een inspirerend essayist. Met elk van zijn essays gooit hij immers een steen in de vijver waarop je bijna verplicht bent te reageren.

Sinds de publicatie van zijn eerste korte verhandeling over ‘De vermoeide samenleving’ verschenen van hem ook ‘De transparante samenleving’ en ‘De terugkeer van Eros’ en recenter de titels ‘De palliatieve maatschappij’ en ‘Infocratie’. Tijdens deze cursus gaan we eerst in op de hoofdlijnen van zijn denken om daarna dieper in te zoomen op ‘De terugkeer van Eros’.

Han benadert het thema van het verlies van de liefde filosofisch door het vooral te hebben over de hedendaagse inwisselbaarheid van het object van verlangen. Tevens breekt hij een lans voor ‘negativiteit’ als alternatief voor de ‘positiviteit’ waaraan onze cultuur verslaafd is. Wat hij daar precies mee bedoelt zullen we dan ook onderzoeken.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie