Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52458239259_ab0fd3d858_o

“Niets kan gereduceerd worden tot iets anders, niets kan gededuceerd worden uit iets anders, alles kan verbonden worden met al het andere.” (Latour)

De Franse socioloog, filosoof en antropoloog Bruno Latour bouwde roem op het denken over de realiteit in termen van netwerken van actoren. Hij deed heel uiteenlopend en interdisciplinair veldonderzoek in Amerikaanse laboratoria, Parijse rechtbanken en het Braziliaanse regenwoud. Zo kwam hij tot een opvatting over de realiteit die centraal is komen te staan in zijn filosofie.

Zijn actor-netwerktheorie is niet meer weg te denken uit de sociale en de geesteswetenschappen en is bovendien van groot belang gebleken in de actuele opvattingen over de natuur, de geologie, het klimaat en de klimaatverandering. Ook in de politiek en de kunsten worden zijn opvattingen prominent toegepast. De filosofie van Bruno Latour zal dan ook nog lang blijven nazinderen.

Tijdens deze cursus zetten we uiteen hoe Latour tot deze theorie gekomen is, wat die theorie precies inhoudt en vooral hoe die vandaag in zoveel verschillende domeinen gebruikt wordt.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie