Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48012137172_ee25b877c9_o

Duik mee in het bruisende Parijs van de late 19de eeuw en laat je op sleeptouw nemen door Edgar Degas en Henri de Toulouse-Lautrec, twee kunstenaars die gefascineerd waren door de wereld van de entertainment.

In de tentoonstelling Degas à l’Opéra in het Musée d’Orsay krijg je via het werk van Edgar Degas een inkijk in de Parijse Opera in de negentiende eeuw.

Gedurende zijn hele carrière, van zijn beginperiode in de jaren 1860 tot zijn ultieme werken na 1900, vormde de opera voor Edgar Degas de rode draad in zijn werk. Hij onderzocht de verschillende ruimtes, zoals kamers en podium, lodges, foyer, dance hall, en portretteerde degenen die ze bevolkten, namelijk de dansers, zangers, muzikanten van het orkest en toeschouwers. Dit gesloten universum was voor hem een microkosmos met oneindig veel artistieke mogelijkheden. Zo experimenteerde hij met meerdere gezichtspunten, contrastverlichting, bewegingsstudie en de waarheid van het gebaar. David Vergauwen is onze gids.

Grand Palais brengt een overzichtstentoonstelling rond Henri de Toulouse-Lautrec,de kreupele aristocraat die zich in het kolkende en marginale nachtleven van Parijs in zijn sas voelde. Zijn unieke stijl met krachtige lijnen, het dynamisme van zijn compositie, de zwarte contouren die hij ontleende aan Japanse prentdrukken, de contrasterende kleuren en de arabeske golven die meedeinen met de art-nouveaumode van de tijd hadden grote invloed op de vormgeving in de 20ste eeuw. Valerie Delaey is onze gids . 

Opmerking: Omdat Grand Palais geen externe gidsen toelaat in deze expo, zal Valerie het oeuvre van de kunstenaar situeren tijdens de busrit en bezoek je de tentoonstelling individueel.

Opstapplaatsen:

6h15: Antwerpen

6h40: Sint-Niklaas

7h15: Gent

7h55: Kortrijk

11h: Aankomst Parijs

19h00: Vertrek Parijs

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie