Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40261430603_4c4ff489a1_o

Het Duits stadje Brühl, gelegen tussen Keulen en Bonn, heeft een opvallend rijk cultureel aanbod. Trekpleisters zijn Schloss Augustusburg en het jachtslot Falkenlust, de voormalige buitenverblijven van de aartsbisschop van Keulen. Beide staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Daarnaast verdient ook het Max Ernst Museum onze aandacht. Brühl is de geboortestad van de beroemde kunstenaar. 

In het Max Ernst museum is David Vergauwen onze gids door de collectie, volledig gewijd aan het veelzijdige oeuvre van Max Ernst. Je ontdekt er werk uit de dadaïstische periode in het Rijnland, de surrealistische beweging in Frankrijk en zijn ballingschap in de VS.

Het slot Augustusburg is toegankelijk, maar enkel als onderdeel van een rondleiding. Een museumgids leidt je rond in het 18de-eeuws barok- en rococopaleis. Alleen al de indrukwekkende trappenhal van architect Balthasar Neumann is een must. Verwacht daarnaast veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen.

In de omringende tuin in Franse stijl ligt het kleine broertje, jachthuis Falkenlust. Het was de uitvalsbasis voor de valkenjacht. Dit kleinood bezoek je individueel. De beide sloten zijn met elkaar verbonden door een wandelweg van ongeveer 2 km die door het uitgestrekte slotpark loopt.

  

OPSTAPPLAATSEN:

Brugge: 6u15

Gent:7u00

Antwerpen: 8u00

Aankomst: 10u45

Terugreis: 18u00

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie