Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Kopf eines kleinen MŠdchens mit Strohhut, um 1905 Leinwand, 27

Bremen is een gezellige Hanzestad aan de Weser, in het noordwesten van Duitsland. Met haar terrasjes, leuke straatjes en vooral rijk cultureel verleden vormt ze een bruisende en aantrekkelijke stad waar het fijn verblijven is. Er zijn tal van musea en bezienswaardigheden die maken dat deze stad een bezoek meer dan waard is.

Vlakbij Bremen ligt het pittoreske Worpswede, een oude kunstenaarskolonie gelegen in een groot veengebied. Hier vind je oude boerderijen en huizen uit het fin-de-siècle waarin  verschillende galerijen en musea ondergebracht zijn. Een must voor iedereen die van jugendstil houdt.  

Reisprogramma
Donderdag 25 april 2019
Onze eerste halte is het slot van Nordkirchen, ook gekend als het Versailles van Westfalen. Omgeven door mooie tuinen is het kasteel één van de meest indrukwekkende van Duitsland en precies daarom staat het op de lijst van UNESCO Wereldgoed. Na dit bezoek rijden we verder naar Bremen.

Vrijdag 26 april 2019
We brengen de hele dag in Bremen door. Tijdens onze stadswandelingen bekijken of bezoeken we zowat alle grote bezienswaardigheden en musea. Zo staan onder meer de markt, de dom, de wereldberoemde Böttcherstrasse en het Paula Modersohn-Becker Museum op ons programma. Het spreekt vanzelf dat we ook een bezoek brengen aan de schitterende collectie van de Kunsthalle.

Zaterdag 27 april 2019
Worpswede verwierf naambekendheid rond 1900 toen er een kunstenaarskolonie werd gesticht door belangrijke Duitse impressionisten en expressionisten. Ondanks het toerisme heeft het plaatsje zijn aantrekkingskracht behouden. Verspreid in het dorp zijn er verschillende kunstenaarshuizen, galerijen en musea te bezoeken. Een hoogtepunt is ongetwijfeld de woning van Heinrich Vogeler: het Barkenhoff met het Vogeler Museum.
In de namiddag rijden we verder naar Fischerhude voor een bezoek aan het bijzonder interessante Otto Modersohn Museum. Otto Modersohn was landschapsschilder en mede-oprichter van de kunstenaarskolonie in Worpswede.

Zondag 28 april 2019
We genieten van een vrije voormiddag in Bremen. Je kan nog een bezoek brengen aan het Neue Museum Weserberg. Dat bevindt zich in gerestaureerde opslagplaatsen aan de haven en is gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Anderen verkiezen misschien het Übersee Museum met zijn uitgebreide etnografische collectie. Kort na de middag vertrekken we huiswaarts.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie