Tarieven:

 • 3.395,00 €

Op deze boeiende reis bezoeken we drie landen die vroeger tot Joegoslavië behoorden maar nu aparte republieken zijn: Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Montenegro. Drie bergketens ontmoeten er elkaar: de Alpen, de Karpaten en de Balkan. Het gebied wordt doorsneden door machtige rivieren, en de Adriatische Zee is altijd vlakbij, met haar mediterraanse, subtropische klimaat en haar legendarische winden. Tegelijk ontdekken we dat deze regio een kruispunt is van drie godsdiensten en hun bijbehorende culturen: de katholieke, de orthodoxe en de islamitische. Die mix is niet altijd vlekkeloos verlopen. De geschiedenis van dit gebied is altijd nauw verbonden geweest met het grote verhaal van Europa. 

We starten onze reis in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, die ooit wel eens de meest multiculturele stad ter wereld werd genoemd. De twintigste eeuw begon hier en eindigde hier. Vandaag is het een bruisende stad met nog steeds een gemengde bevolking. We bekijken zowel het tragische als het roemrijke verleden. Onderweg naar Mostar houden we halt in Konjic, waar maarschalk Tito in de Joegoslavische tijd een enorme atoombunker liet bouwen. Nu is die bunker een museum, waar je letterlijk afdaalt naar de gevaarlijkste dagen van de vorige eeuw. Mostar is de mooiste stad van Bosnië, misschien wel van de hele Balkan: de spectaculaire oude brug die het islamitische deel verbindt met het christelijke deel, en verder de feeërieke markten met kleurrijke straten. In Blagaj gaan we op bezoek bij een zestiende-eeuwse Perzische derwisj. Vlakbij ligt Medjugorje, een omstreden katholieke bedevaartplaats met een mysterieus verhaal. 

Dubrovnik is de parel aan de Adriatische Zee, in het huidige Kroatië. De stad is gebouwd als een vesting, aan de voet van een heuvel, op een strategische plaats. Binnen de stadsmuren bevindt zich een sprookjesachtig labyrint van trapsteegjes en Venetiaanse paleizen. We bezoeken tenslotte Montenegro, met het stadje Kotor. Kotor binnenvaren is een van de opzienbarendste sensaties van de Adriatische Zee. De stad zelf is een prachtige mengeling van orthodoxe, Albanese en islamitische architectuur. De verleiding van de zee is te groot: we moeten ook één van de duizend Kroatische eilanden bezoeken. Hvar is een van de mooiste, bijgenaamd het lavendeleiland. Het ligt tegenover Split en men zegt dat het er nooit regent…

Reisprogramma

Maandag 18 september 2023 - Sarajevo
Sarajevo kent iedereen, daar begon en eindigde de twintigste eeuw. Verspreid op de beide oevers van de Miljacka-rivier en omgeven door vijf legendarische bergen, is de hoofdstad van Bosnië-Hercegovina een van de boeiendste plekken van Zuidoost-Europa. Op onze eerste reisdag genieten we eerst van een gezamenlijke lunch. Daarna maken we een verkennende wandeling door de stad, een wandeling door de geschiedenis van ons continent. We eindigen de dag in een gezellig restaurant.

Dinsdag 19 september 2023 - Sarajevo
Wie herinnert zich niet het iconische beeld van de cellospeler in de ruïne van de stadsbibliotheek in de jaren negentig? Sarajevo heeft zwaar geleden onder Servische beschietingen tijdens de Joegoslavische oorlog, maar is nu helemaal gerenoveerd. We bezoeken ondermeer de city hall (de plaats van de cellospeler) en een paar gebedshuizen, want godsdienst speelde (en speelt nog steeds) een cruciale rol in Bosnië. Zo bezoeken we de Husref Bey moskee en een oude orthodoxe kerk. Daarnaast krijgen we een inkijk in een oud islamitisch huis, waar we kennismaken met het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de stad. Die gaat terug tot de vijftiende eeuw en het begin van de Ottomaanse periode.

Woensdag 20 september 2023 – Sarajevo
600 meter boven de historische stad torent het Witte Fort of Bijela Tabija, een zestiende-eeuwse vesting die ooit deel uitmaakte van de stadswallen. Van oudsher werd de stad, die op een strategische plek op de Balkan ligt, van daaruit verdedigd. We bezoeken daarna ondergronds Sarajevo. Tijdens de oorlog van de jaren negentig toen Sarajevo jarenlang bezet werd door Servische troepen, groeven de bewoners een tunnel om medicijnen, wapens en mensen te smokkelen. Die tunnel is nu een museum. Na de moskee en de orthodoxe kerk gisteren, bezoeken we vandaag het Joods museum. Vóór de Tweede Wereldoorlog had Sarajevo een aanzienlijke Joodse gemeenschap. Tenslotte nemen we een kijkje in de befaamde Turkse wijk met zijn labyrint van winkels en restaurants. Hier staat Brusa Bezistan, een historisch iconisch gebouw met 6 koepels.

Donderdag 21 september 2023 – Konjic en Mostar
We verlaten Sarajevo en trekken naar Mostar. Onderweg houden we halt in Konjic. Daar vinden we een oude Ottomaanse brug, maar ook een van de grootste bunkers, gebouwd in opdracht van Maarschalk Tito, leider van Joegoslavië vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan zijn dood in 1980. De bunker is momenteel een museum en een verzamelplaats voor kunstenaars. Later rijden we door naar Mostar. Mostar betekent ‘Stad van de Brug’. Die brug is het hart van de stad, gebouwd door de Ottomanen in de zestiende eeuw. De brug verbindt de islamitische en de christelijke wijk. In de jaren negentig werd de brug vernield, maar nu is ze herbouwd. Wandelen door Mostar is wandelen door de late Middeleeuwen op het snijvlak van minstens drie beschavingen. We verblijven in Mostar waar we ook samen dineren.

Vrijdag 22 september 2023 – Blagaj, Međugorje, Dubrovnik
We begeven ons naar Dubrovnik in het uiterste zuiden van Kroatië. Onderweg bezoeken we Blagaj, een reliek van de Perzische bevolking op de Balkan, met de spirituele derwisjen. Later komen we in Međugorje (spreek uit: medzjoe gorje), wat letterlijk betekent ‘tussen de bergen’. Het is een bedevaartsoord voor christenen, waar wonderbaarlijke verschijningen zouden zijn gebeurd en nog steeds zouden gebeuren. We eindigen de dag in de stad die de Parel van de Adriatische Zee wordt genoemd, Dubrovnik. Als een van de mooiste steden van Europa, is het ook een cultureel bijzonder rijke stad met een verleden dat teruggaat tot de Oudheid. We genieten hier van een eerste stadswandeling.

Zaterdag 23 september 2023 - Kotor
Vanuit Dubrovnik maken we een boottocht langs de mooiste oever van de Adriatische Zee in de richting van Crna Gora (tsurna gora) of Montenegro, het land genaamd Zwarte Berg. In het pittoreske stadje Kotor, verborgen in een mysterieuze baai, kruisen alle culturen en godsdiensten van Europa elkaar. Lang was het een kolonie van Venetië, maar er zijn evenveel Ottomaanse en Habsburgse invloeden. In de vroege avond zijn we terug in Dubrovnik en genieten we van wat vrije tijd.

Zondag 24 september 2023 - Hvar
Kroatië bezoeken zonder een eiland te zien? Dat is onvergeeflijk. Er zijn er meer dan duizend, van heel grote in het noorden tot piepkleine in het zuiden. Wij kiezen voor een middelgroot eiland, Hvar: het eiland van lavendel, rozemarijn, salie en natuurlijk rode wijn. Men zegt dat je er gratis kunt logeren als het regent, want het regent er nooit. Het subtropische klimaat geeft het eiland een heerlijke atmosfeer in alle seizoenen. We varen erheen per catamaran. Over de middag genieten we samen van een fijne lunch op het eiland.

Zondag 25 september 2023 – Dubrovnik
Een stadsbezoek aan Dubrovnik is het sluitstuk van deze reis. Een echt hoogtepunt. De stad is niet groot, maar bijzonder rijk en gevarieerd. Het stratenplan is gemaakt volgens visgraatmotief: vanuit de centrale Korzo vertrekken tientallen trapstegen, die zich vertakken binnen de prachtige stadsmuren. We bezoeken de stadswal, een aantal musea en kloosters.

Maandag 26 september 2023
Na het ontbijt nemen we de bus naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 3.395,00 €

Voorschot

 • 1.400,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 7/12/22, luchthaventransfers, verblijf op basis van kamer met ontbijt, diner op dag 1 en 4, lunch op dag 1-4-5-6-7, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, excursies per bus en per boot volgens het programma, fooien lokale gidsen en chauffeurs, gebruik van headsets, citytaksen, begeleiding door Johan De Boose, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 658,00 € i
 • 144,29 € i
 • 263,11 € i
 • 172,25 € i
 • 314,10 € i

Vervoer

Vliegtuig

Maandag 18/09
Brussel-Frankfurt 06:55 - 08:10 uur
Frankfurt-Sarajevo 09:55 - 11:40 uur

Dinsdag 26/09
Dubrovnik - Wenen 13:00 - 14:20 uur
Wenen-Brussel 17:30 - 19:15 uur

Accommodatie

Hotel President Sarajevo **** (3n)
https://hotelpresident.ba/

Hotel Eden Mostar **** (1n)
https://edenhotelspa.com/v2/

Hotel Porto **** (4n)
https://www.hotelporto.hr/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie