Tarieven:

 • 1.490,00 €

Voor gastronomen is zij la grassa, de culinaire hoofdstad. Intellectuelen noemen haar la dotta als oudste universiteitsstad ter wereld. Voor vele anderen is ze la rossa met haar rode gevels en daken.

Bologna, hoofdstad van Emilia Romagna, heeft vele bijnamen. De Noord-Italiaanse stad is vooral een sfeervolle en levendige plek om te verblijven, met kilometerslange portieken, prachtige etalages en vooral, een erg rijk artistiek patrimonium. De vele kerken waaronder de kathedraal San Petronio, de San Domenico met het graf van de heilige Dominicus en de Santo Stefano bezitten waardevolle beelden en schilderingen. De Pinacotheek en het Museo Medievale zijn ronduit prachtig.

Op deze reis nemen we van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Parma, de stad die lange tijd bestuurd werd door de rijke familie Farnese. Haar kunstpatrimonium telt meesterwerken van middeleeuwse beeldhouwkunst (baptisterium) tot fresco’s uit het Cinquecento (Correggio, Parmigianino). We maken tot slot ook een ommetje naar het historische Modena met haar indrukwekkende romaanse domkerk in het oude centrum.

Wil je meer weten over Bologna? Overweeg je om mee te gaan met Amarant maar heb je nog vragen? Bekijk hier dan alvast de online reisontmoeting die we organiseerden.

Reisprogramma

Maandag 3 april 2023 - Bologna
Nadat we onze intrek genomen hebben in het hotel, verkennen we kort de buurt en genieten we van een heerlijk gezamenlijk diner.

Dinsdag 4 april 2023 - Bologna
Op ons programma staat een bezoek aan het historisch centrum van Bologna, waar ongelooflijk veel te zien valt. De kathedraal San Petronio, de San Domenico met ondermeer het grafmonument van de H. Dominicus (Michelangelo) en het unieke complex van Santo Stefano (oorspronkelijk 7 met elkaar verbonden kerken). Maar ook de voor Bologna kenmerkende middeleeuwse scheve torens en de oudste universiteit van Europa.

Woensdag 5 april 2023 - Parma
We trekken naar Parma voor een bezoek aan het Teatro Farnese en aan het Palazzo della Pilotta met zijn indrukwekkende schilderijencollectie. We bekijken de kathedraal, het beroemde baptisterium met middeleeuws beeldhouwwerk en het Museo Diocesano. Uiteraard vergeten we ook de schitterende fresco’s van de maniërist Parmigianino niet die te bewonderen zijn in enkele kleinere kerken.

Donderdag 6 april 2023 - Bologna
In Bologna zijn de Pinacoteca Nazionale, het Museo Civico Medievale en de Collezione Communale d’Arte meer dan de moeite waard. In de Pinacoteca vinden we werken van ondermeer Giotto, Raffaello en Reni. Het Museo Civico herbergt dan weer prachtige sculpturen. We genieten van wat vrije tijd om te wandelen onder de beroemde portieken, alles samen meer dan 30km lang!

Vrijdag 7 april 2023 - Modena
In Modena bezoeken we het mooie centrum met haar romaanse Duomo en beroemde reliëfs. Na de lunch rijden we van daar verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.490,00 €

Voorschot

 • 750,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 13/07/22, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Art Hotel Commercianti ****, gezamenlijk diner op 3/4, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijd, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 20/11/2022 om zeker te zijn van een plaats.

Supplementen:

 • 387,00 € i
 • 63,33 € i
 • 93,13 € i
 • 79,77 € i
 • 117,31 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Maandag 03/04/23: Brussel-Bologna 11:00 – 12:40 uur
Vrijdag 07/04/23: Bologna-Brussel 16:45 – 18:30 uur

Accommodatie

Art Hotel Commercianti ****
https://es.art-hotel-commercianti.com/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart.

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie