Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
45453822335_01255088d9_o

Voor gastronomen is zij la grassa, de culinaire hoofdstad. Intellectuelen noemen haar la dotta als oudste universiteitsstad ter wereld. Voor vele anderen is ze la rossa met haar rode gevels en daken.

Bologna, hoofdstad van Emilia Romagna, heeft vele bijnamen. De Noord-Italiaanse stad is vooral een sfeervolle en levendige plek om te verblijven, met kilometerslange portieken, prachtige etalages en vooral, een erg rijk artistiek patrimonium. De vele kerken waaronder de kathedraal San Petronio, de San Domenico met het graf van de heilige Dominicus en de Santo Stefano bezitten waardevolle beelden en schilderingen. De Pinacotheek en het Museo Medievale zijn ronduit prachtig.

Op deze reis nemen we van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Parma, de stad die lange tijd bestuurd werd door de rijke familie Farnese. Haar kunstpatrimonium telt meesterwerken van middeleeuwse beeldhouwkunst (baptisterium) tot fresco’s uit het Cinquecento (Correggio, Parmigianino). We maken tot slot ook een ommetje naar het historische Modena met haar indrukwekkende romaanse domkerk in het oude centrum.

Reisprogramma
Zondag 27 oktober 2019 - Bologna
Nadat we onze intrek genomen hebben in het hotel, verkennen we kort de buurt en genieten we van een heerlijk gezamenlijk diner.

Maandag 28 oktober 2019 - Bologna
Op ons programma staat een bezoek aan het historisch centrum van Bologna, waar ongelooflijk veel te zien valt. De kathedraal San Petronio, de San Domenico met ondermeer het grafmonument van de H. Dominicus (Michelangelo) en het unieke complex van Santo Stefano (oorspronkelijk 7 met elkaar verbonden kerken). Maar ook de voor Bologna kenmerkende middeleeuwse scheve torens en de oudste universiteit van Europa.

Dinsdag 29 oktober 2019 - Parma
We trekken naar Parma voor een bezoek aan het Teatro Farnese en aan het Palazzo della Pilotta met zijn indrukwekkende schilderijencollectie. We bekijken de kathedraal, het beroemde baptisterium met middeleeuws beeldhouwwerk en het Museo Diocesano. Uiteraard vergeten we ook de schitterende fresco’s van de maniërist Parmigianino niet die te bewonderen zijn in enkele kleinere kerken.

Woensdag 30 oktober 2019 - Bologna
In Bologna zijn de Pinacoteca Nazionale, het Museo Civico Medievale en de Collezione Communale d’Arte meer dan de moeite waard. In de Pinacoteca vinden we werken van ondermeer Giotto, Raffaello en Reni. Het Museo Civico herbergt dan weer prachtige sculpturen. We genieten van wat vrije tijd om te wandelen onder de beroemde portieken, alles samen meer dan 30km lang!

Donderdag 31 oktober 2019 - Modena
In Modena bezoeken we het mooie centrum met haar romaanse Duomo en beroemde reliëfs. Na de lunch rijden we van daar verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie