Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Budapest city skyline at Hungalian Parliament and Danube River,
Budapest, Hungary - The famous Fisherman's Bastion at sunrise wi
View on the Old Fisherman Bastion in Budapest.
Budapest Donau river waterfront historic yellow tramway view
Heroes Square in Budapest
Budapest, Hungary - June 30, 2018: Interior of Hungarian Nationa
Budapest, Hungary - Aerial panoramic skyline view of Buda Castle
52688637441_d215c7cdaa_o

Een charmante stad met koninklijke allures, stijlvol en toegankelijk.

Een boeiende stad met een groot cultureel aanbod, down to earth en gezellig. 

We moeten het over Boedapest hebben! 

De Hongaarse hoofdstad heeft veel in haar mars. We kennen haar van de vele thermale baden en sfeervolle koffiebars maar ook aan musea, architectuur en historisch erfgoed is er geen gebrek. Boedapest ontvouwt zich sierlijk aan de oevers van de Donau, de rivier die de sfeer en de geschiedenis van deze stad zo sterk bepaalde. Boeda stond in het verleden gekend als een historische, koninklijke stad. Pest was commerciëler en meer bourgeois. In 1873 smolten beiden samen tot één grote hoofdstad en de combinatie van beide zorgde voor een wel ergbijzonder resultaat. 

Op deze reis maak je kennis met de belle époque, met de overgang van de 19de naar de 20ste eeuw. Je geniet al wandelend van de fantastisch goed bewaarde oude stad met haar mooie pleinen, straten en monumenten. Je ontdekt de rijke verzameling van het museum voor Schone Kunsten en bewondert het Parlementsgebouw dat schitterend gelegen is langs die alomtegenwoordige Donau. Een reis om van te snoepen!

Een reis om van te snoepen! 

Reisprogramma
Maandag 14 augustus 2023
We landen in Boedapest in de late namiddag. Na de check-in in ons hotel houden we een korte, verkennende wandeling in de buurt. ‘s Avonds genieten we samen van een diner in een authentieke brasserie.

Dinsdag 15 augustus 2023
Na het ontbijt steken we de Donau over via Kettingbrug om de burchtheuvel van Boeda te bezoeken. In de oude vestingstad hebben we aandacht voor het bekende vissersbastion en bezoeken we de Matthiaskerk, één van de belangrijkste bedehuizen van de stad. Van hieruit is er een spectaculair zicht op de Donau. We maken een uitgebreide wandeling door de oude stad, die eindigt in de Hongaarse Nationale Galerie. In dit oud-koninklijke paleis maken we ondermeer kennis met de Hongaarse en bij uitbreiding Europese kunst van de 19de eeuw en het fin-de-siècle.
Na ons bezoek wandelen we langs de Donau in de richting van de Gellertberg en het Gellerthotel. We steken de brug over en lopen even de Centrale Markthal door, en gaan verder tot aan het Museum voor Toegepaste kunst.

Woensdag 16 augustus 2023
We verkennen de omgeving van de Andrassy Ut, een boulevard die opgenomen is in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. We zien er onder andere het operagebouw, de ING-bank, de balletschool, het neogotische Peharyhuis, het conservatorium om uiteindelijk een bezoek te brengen aan de woning van Franz Liszt. Na de lunch in een lokaal restaurant is er een uitgebreide wandeling voorzien door de Joodse wijk met de synagoge op Rumback Utca van Otto Wagner, het joodse kerkhof, het Raoul Wallenberg-memoriaal en de Grote Synagoge. Onze wandeling eindigt in het beroemde New York Café.

Donderdag 17 augustus 2023
In de voormiddag gaat het richting Heldenplein en stadspark. We maken een wandeling in de buurt en bewonderen de typische fin-de-siècle-architectuur van de Szegenyibaden, de zoo en Vaydiahunyaburcht. Hier bevindt zich ook het indrukwekkende Museum voor Schone Kunsten dat een bijzonder rijke kunstverzameling herbergt. Naast de Egyptische en Griekse collectie, ontdekken we ook de rest van dit boeiend museum, waaronder heel wat werken van El Greco.
In de namiddag voorzien we vrije tijd zodat je met de nodige tips op eigen houtje verder kan genieten van Boedapest.

Vrijdag 18 augustus 2023
Na het ontbijt wandelen we door een prestigieuze wijk van de stad, van Kossuth Lajor Ter naar het Rooseveltplein. Deze wandeling is gewijd aan het officiële en bestuurlijke Boedapest. Onderweg passeren we indrukwekkende architectuur zoals die van het Etnografisch Museum, het Ministerie van Landbouw, het Parlementsgebouw, het Vrijheidsplein, de Postspaarbank, de Stefansbasiliek, de Universiteit van Centraal-Europa, en, ten slotte, het Rooseveltplein met het Greshampaleis (nu hotel Four Seasons). We genieten tussendoor samen van een lunch in een stijlvolle brasserie.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie