Tarieven:

 • 1.595,00 €

Een charmante stad met koninklijke allures, stijlvol en toegankelijk.

Een boeiende stad met een groot cultureel aanbod, down to earth en gezellig. 

We moeten het over Boedapest hebben! 

De Hongaarse hoofdstad heeft veel in haar mars. We kennen haar van de vele thermale baden en sfeervolle koffiebars maar ook aan musea, architectuur en historisch erfgoed is er geen gebrek. Boedapest ontvouwt zich sierlijk aan de oevers van de Donau, de rivier die de sfeer en de geschiedenis van deze stad zo sterk bepaalde. Boeda stond in het verleden gekend als een historische, koninklijke stad. Pest was commerciëler en meer bourgeois. In 1873 smolten beiden samen tot één grote hoofdstad en de combinatie van beide zorgde voor een wel ergbijzonder resultaat. 

Op deze reis maak je kennis met de belle époque, met de overgang van de 19de naar de 20ste eeuw. Je geniet al wandelend van de fantastisch goed bewaarde oude stad met haar mooie pleinen, straten en monumenten. Je ontdekt de rijke verzameling van het museum voor Schone Kunsten en bewondert het Parlementsgebouw dat schitterend gelegen is langs die alomtegenwoordige Donau. Een reis om van te snoepen!

Een reis om van te snoepen! 

Reisprogramma

Maandag 14 augustus 2023
We landen in Boedapest in de late namiddag. Na de check-in in ons hotel houden we een korte, verkennende wandeling in de buurt. ‘s Avonds genieten we samen van een diner in een authentieke brasserie.

Dinsdag 15 augustus 2023
Na het ontbijt steken we de Donau over via Kettingbrug om de burchtheuvel van Boeda te bezoeken. In de oude vestingstad hebben we aandacht voor het bekende vissersbastion en bezoeken we de Matthiaskerk, één van de belangrijkste bedehuizen van de stad. Van hieruit is er een spectaculair zicht op de Donau. We maken een uitgebreide wandeling door de oude stad, die eindigt in de Hongaarse Nationale Galerie. In dit oud-koninklijke paleis maken we ondermeer kennis met de Hongaarse en bij uitbreiding Europese kunst van de 19de eeuw en het fin-de-siècle.
Na ons bezoek wandelen we langs de Donau in de richting van de Gellertberg en het Gellerthotel. We steken de brug over en lopen even de Centrale Markthal door, en gaan verder tot aan het Museum voor Toegepaste kunst.

Woensdag 16 augustus 2023
We verkennen de omgeving van de Andrassy Ut, een boulevard die opgenomen is in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. We zien er onder andere het operagebouw, de ING-bank, de balletschool, het neogotische Peharyhuis, het conservatorium om uiteindelijk een bezoek te brengen aan de woning van Franz Liszt. Na de lunch in een lokaal restaurant is er een uitgebreide wandeling voorzien door de Joodse wijk met de synagoge op Rumback Utca van Otto Wagner, het joodse kerkhof, het Raoul Wallenberg-memoriaal en de Grote Synagoge. Onze wandeling eindigt in het beroemde New York Café.

Donderdag 17 augustus 2023
In de voormiddag gaat het richting Heldenplein en stadspark. We maken een wandeling in de buurt en bewonderen de typische fin-de-siècle-architectuur van de Szegenyibaden, de zoo en Vaydiahunyaburcht. Hier bevindt zich ook het indrukwekkende Museum voor Schone Kunsten dat een bijzonder rijke kunstverzameling herbergt. Naast de Egyptische en Griekse collectie, ontdekken we ook de rest van dit boeiend museum, waaronder heel wat werken van El Greco.
In de namiddag voorzien we vrije tijd zodat je met de nodige tips op eigen houtje verder kan genieten van Boedapest.

Vrijdag 18 augustus 2023
Na het ontbijt wandelen we door een prestigieuze wijk van de stad, van Kossuth Lajor Ter naar het Rooseveltplein. Deze wandeling is gewijd aan het officiële en bestuurlijke Boedapest. Onderweg passeren we indrukwekkende architectuur zoals die van het Etnografisch Museum, het Ministerie van Landbouw, het Parlementsgebouw, het Vrijheidsplein, de Postspaarbank, de Stefansbasiliek, de Universiteit van Centraal-Europa, en, ten slotte, het Rooseveltplein met het Greshampaleis (nu hotel Four Seasons). We genieten tussendoor samen van een lunch in een stijlvolle brasserie.

Prijs

Tarieven:

 • 1.595,00 €

Voorschot

 • 650,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 08/02/23, transfers met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Barceló****, 1 gezamenlijk diner (op 14/08) en 2 gezamenlijke lunches (op 16/08 en 18/08), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 251,00 € i
 • 67,79 € i
 • 99,69 € i
 • 78,46 € i
 • 115,38 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Maandag 14/08/23: Brussel - Boedapest 15:10 - 17:10 uur
Vrijdag 18/08/23: Boedapest - Brussel 18:00 - 20:05 uur

Accommodatie

Hotel Barceló****
https://www.barcelo.com/en-ww/barcelo-budapest/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart.

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie