Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51610656170_88e9f25454_o
K43692CARAVAG 1

Gedurende vele eeuwen zijn er ontzaglijk veel kunstwerken gemaakt geïnspireerd op de Bijbel. In kerken, kloosters, kapellen, maar ook in musea, scholen… en zelfs in het gewone straatbeeld zijn tal van Bijbelse voorstellingen terug te vinden, waar we echter steeds minder mee vertrouwd zijn. In deze cursus buigen we ons over de thema’s gebaseerd op het Nieuwe Testament, – of juister: op de bronnen en boeken die daar volgens de vroegere opvattingen deel van uit maakten. 

Zo kijken we wanneer en hoe deze Bijbelse thema’s zijn ontstaan, wat er wordt voorgesteld, wanneer en waarom waren ze vooral populair waren en hoe ze evolueerden tot andere thema’s. Uit de massa beschikbare kunstwerken, van de eerste eeuwen na Christus tot en met vandaag, maken we een gevarieerde keuze, met af en toe een zijspoor naar wel heel persoonlijke of vreemde interpretaties van de Bijbelse figuren en verhalen. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook volgen vanaf 08/03 om 10u15 in Gent of vanaf 10/03 om 14u in Antwerpen

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie