Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
41091480681_c8cc8331e5_o

Vooroordelen. Ze bestaan overal. Erbarmelijk, armzalige huizen, domme mensen, … Dit zijn volgens veel Fransen kenmerken van de voor hen haast onverstaanbare inwoners van het noordelijkste stukje van het land: les Ch’tis. Maar niets is minder waar! Deze regio heeft een zeer rijke en boeiende geschiedenis en heeft dan ook heel wat prachtig erfgoed in petto. Dominique Dumon toont je op deze daguitstap de culturele en natuurlijke rijkdom die de regio te bieden heeft.

In een stadswandeling in Bergues vertelt ze je over de vestingen, het belfort en de ruïnes van de abdij. Een museumgids leidt je rond in het Musée du Mont-de-Piété, een bescheiden maar mooi museum met vooral Vlaamse meesters van de 16de tot de 18de eeuw.

Na de vrije lunch breng je in Bourbourg een bezoek aan de 16de-eeuwse gevangenis en aan de romaans-gotische église Saint-Jean-Baptiste. Hier kan je de prachtige beelden van de Engelse 20ste-eeuwse kunstenaar Anthony Caro bewonderen.

Je sluit de dag af met een boottochtje rond de vestingen van het pittoreske kustplaatsje Gravelines, gelegen aan de Franse Côte d’Opale. Laat je op deze daguitstap verrassen door al het moois dat het noordelijkste tipje van Frankrijk te bieden heeft.

OPSTAPPLAATSEN

  • 07:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 07:30 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:00 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 08:45 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 09:45 Aankomst
  • 18:00 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie