Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53502677829_67849f5c12_o
53502372076_83afe35157_o

Thema: goden en godinnen uit Griekenland en Rome. 

Wat minder bekend, maar daarom niet minder boeiend: het Rockoxhuis, sinds enige tijd omgebouwd tot een dubbelmuseum over Nicolaas Rockox, burgemeester van Antwerpen in de 16° eeuw en zijn goede vriend, de Antwerpse schilder Frans Snijders. Dit museum bezit een mooie kunstcollectie met opvallend veel schilderijen en enkele beelden met thema’s uit de Griekse mythologie. Deze werken brengen een aantal figuren uit de Griekse mythen terug tot leven, en met hen de verhalen waarin ze figureren.

Na het museumbezoek wandelen we over de Meir richting Centraal Station, en ontmoeten ook daar – als je maar goed genoeg kijkt – talloze goden en godinnen uit de Griekse mythologie. Een originele verkenning van een boeiend stukje Antwerpse binnenstad. 

Afspraak aan het Rockox- en Snijdershuis in Antwerpen een tiental minuten op voorhand.

OPGELET: gezien de vele kortingsmogelijkheden is het toegangsticket voor het bezoek aan het Rockox&Snijdershuis niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze activiteit, bestel dan zo snel mogelijk je ticket en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie