Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53203405464_15ba19e401_o-1

Tronie is het oude woord voor gezicht. En het menselijk gezicht kan een scala aan uitdrukkingen en emoties vertonen. In de 16de en 17de eeuw waren de kunstenaars daar bijzonder in geïnteresseerd.

Los van enige context lieten ze (anonieme) modellen bepaalde poses en expressies aannemen, – tot gekke bekken trekken toe -, dosten ze hen uit met oude of exotische kostuums, hoofddeksels, … Deze tronies waren niet als portretten bedoeld, maar als oefeningen en als studiemateriaal voor in het atelier. Zulke tronies werden gekopieerd, aangepast en uitgewerkt in latere schilderijen.

Kathleen Joris gidst je door deze eerste grote tentoonstelling van het KMSKA die een overzicht brengt van de evolutie van het genre, van de 15de tot de 19de eeuw, met bekende namen zoals Bruegel, Van Dijck, Rubens, Vermeer, Rembrandt, … 

Afspraak: een tiental minuten op voorhand in de inkomhal van het KMSKA.

OPGELET: gezien alle mogelijke kortingen is het toegangsticket niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze rondleiding, bestel dan zo snel mogelijk je ticket en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie