Blijf op de hoogte
Olympian greek gods and goddess on Mt. Olympus, generative ai

Dat het KMSK Brussel een grote collectie schilderijen bevat die thema’s uit de Griekse mythen behandelen, zal wellicht geen verbazing wekken. Talloze goden en godinnen zorgden voor een onuitputtelijke bron van inspiratie voor grote kunstenaars zoals Rubens, Jordaens en Van Dijck.

Zo zien we bijvoorbeeld verschillende versies van Aeneas die in de onderwereld afdaalt, of de vrouw van de Trojaanse koning Priamos, Hekabe, die zich wreekt op een ontrouwe gastvriend, en de sater Marsyas, die het aandurfde de god Apollo uit te dagen tot een artistiek duel. 

Franse schilders zoals David en Ingres, gebruikten de Romeinse godenwereld dan weer om hun eigen boodschap over te brengen.

Kortom, een bezoek waarin je de Griekse en Romeinse godenwereld weer tot leven ziet komen in prachtige kleurrijke verhalen.

Afspraak: een tiental minuten op voorhand aan de ingang van het museum. 

OPGELET: gezien de verschillende kortingsmogelijkheden (museumpas niet van toepassing) is het toegangsticket voor het bezoek aan het KMSKB niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze activiteit, bestel dan zo snel mogelijk je ticket voor de permanente collectie en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Kan je genieten van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie