Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53007239387_3334b4e916_o-1
53007830876_27c29d2fc3_o-1

Dit najaar wijdt Europalia een kunstenfestival aan Georgië met tentoonstellingen, performances, concerten, dans- en theatervoorstellingen. In dit kader bezoeken we een unieke erfgoedtentoonstelling in het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel.

Gelegen langs internationale handelswegen en omringd door ambitieuze grootmachten is Georgië steeds een kruispunt geweest van culturele uitwisseling en ontmoetingen. Grieken, Romeinen, Perzen, Arabieren en Byzantijnen leverden hun bijdrage aan deze bijzondere smeltkroes. De meeste van de gebrachte kunstwerken en informatieve documenten worden voor het eerst getoond buiten Georgië en illustreren, naast hun intrinsieke schoonheid of historische waarde, vooral het schitterende werk geleverd door Georgische onderzoekers allerhande om hun nationale rijkdom aan een groter publiek te tonen. 

Louis Hulstaert is je gids!

Afspraak: een tiental minuten op voorhand in de inkomhal van het KMKG.

OPGELET: het toegangsticket is niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze rondleiding, bestel dan zo snel mogelijk je ticket en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Kan je genieten van een museumpas of van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je pas of kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie