Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52765556622_1ae29e0145_o-1

De eerste helft van de 17de eeuw was een bloeiperiode voor de barok in Antwerpen, waarbij de jezuïeten als barokke influencers een belangrijk rol speelden. Onder hun invloed ontstonden er religieuze broederschappen, 'sodaliteiten', waarvoor recht tegenover de jezuïetenkerk een apart gebouw werd opgetrokken, dat schitterend werd ingericht en aangekleed met belangrijke kunstwerken van ondermeer Rubens en Van Dyck.

Op het einde van de 18de eeuw, na de opheffing van de jezuïetenorde, raakten de kunstwerken verspreid en ging het interieur reddeloos verloren. Uiteindelijk zou de bovenste verdieping rond 1930 als de mooie Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek worden heringericht. Recent doorgedreven onderzoek maakt het echter mogelijk om een tip van de sluier op te lichten over de vroegere rijke bovenkapel van de sodaliteit. 

Kathleen Joris is je gids tijdens deze herontdekking! 

Afspraak: een tiental minuten op voorhand aan de ingang van de Erfgoedbibliotheek.

OPGELET: gezien alle mogelijke kortingen is het toegangsticket niet inbegrepen in de prijs. Schrijf je je in voor deze rondleiding, bestel dan zo snel mogelijk je ticket en kies daarbij de juiste dag en het juiste tijdslot. Kan je genieten van een kortingstarief, vergeet dan zeker niet je kortingskaart mee te nemen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie