Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50968926196_7c79e37f8b_o-1

Berlinde De Bruyckere (°1964, Gent) staat al jaren aan de internationale top van de hedendaagse kunst. Dit voorjaar loopt in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de expo ‘Engelenkeel’, met recent werk van de Gents kunstenares. Bijvoorbeeld nooit eerder vertoonde monumentale werken, geïnspireerd op het idee van een engel zoals die in verhalen en in de kunstgeschiedenis terugkomt. In deze cursus maak je kennis met zowel het recente als het oudere werk.

De kunst van Berlinde De Bruyckere is figuratief en daardoor heel herkenbaar, maar onder die eerste laag schuilt een veelheid aan betekenissen. Terugkerende elementen in haar beelden zijn dekens, paardenlijven, vervormde lichamen en geweien in was. Ze verenigt tegenpolen als leven en dood, liefde en lijden, wreedheid en tederheid binnen één beeld. Voor de kunstenaar weerspiegelt die dualiteit de universele menselijke ervaring, het mens-zijn. Lijden, dood, eenzaamheid en angst gaan hand in hand met schoonheid, leven, liefde en zorgzaamheid. De Bruyckere confronteert ons met de kwetsbaarheid van de mens, maar in elk beeld zit ook een sterke boodschap van troost en schoonheid verscholen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie