Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51312694866_7d583833aa_o
51313403954_fd3326f070_o
51313411679_33dd3911d3_o
51313415009_d6680f68c1_o
51313429999_b71d7c4093_o
51312902278_5f9cb79ccf_o

Berlijn is een wereldstad, een stad die zoveel te bieden heeft dat het moeilijk wordt een keuze te maken in dat grote culturele aanbod.

Op deze citytrip bezoeken we een aantal toonaangevende musea. We bezoeken collecties die nu eens gewijd zijn aan het faraonische Egypte, dan weer aan het oude Nabije Oosten of aan de Klassieke Oudheid.

Je komt oog in oog te staan met Nefertiti, je wandelt door de Isjtar-Poort van Babylon en staat met verwondering voor het gigantische altaar van Pergamon. En dat zijn nog maar enkele van de vele hoogtepunten! Peter De Smet kiest er bovendien ook een aantal fascinerende collecties uit waarin het Duitsland van de negentiende eeuw centraal staat.

En uiteraard is er Berlijn zelf, een stad met mooie pleinen en fijne straten, een stad om al wandelend van te ontdekken en van te genieten.

Dit wordt een bijzonder leerrijke en aangename reis in de Duitste hoofdstad.

Reisprogramma
Woensdag 16 maart 2022
Na aankomst in Berlijn checken we in in het hotel en genieten we samen van een lunch in de buurt. In de namiddag verkennen we de omgeving van de wijk Charlottenburg, met ondermeer de grootse boulevard Kurfürstendam. We bezoeken het minder gekende maar daarom niet minder schitterende Bröhan Museum. Hier vinden we een fantastische collectie jugendstil (de Duitse art nouveau) en art deco. Vooral de kunstenaars van de Berlijnse Sezessionbeweging zijn goed vertegenwoordigd. Je vindt er meubilair maar ook glaswerk, zilverwerk en textiel van kunstenaars zoals Ruhlmann, Guimard, Gallé, Gaillard, Hoffmann en Henri Van de Velde.

Donderdag 17 maart 2022
Onze wandeling vandaag start bij de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn, gelegen in het stadsdeel Mitte en tevens het sluitstuk van de prachtige boulevard Unter den Linden. Vanaf Pariser Platz volgen we Unter den Linden in de richting van Schlossplatz om zo het Museuminsel te bereiken. Onderweg passeren we ondermeer de St. Hedwigskathedraal, de Deutsche Staatsoper, de Neue Wache en de Gendarmenmarkt, volgens sommigen het mooiste plein van de Duitste hoofdstad.
Het Museuminsel is een deel van het Spree-eiland, het is UNESCO Werelderfgoed en huisvest vijf indrukwekkende en wereldbefaamde musea: de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum, het Bode Museum, het Neues Museum en het Pergamonmuseum. In 2019 werd aan het Museuminsel ook een bezoekerscentrum toegevoegd, de James-Simon-Galerie.
Wij starten ons bezoek in de Alte Nationalgalerie, een museum voor kunst uit de negentiende eeuw met werken van ondermeer Caspar David Friedrich, Schinkel, Blechel, vroeg-modernisten Menzel en Liebermann, maar ook van Franse kunstenaars zoals Manet, Monet, Renoir en Cézanne.
Na dit bezoek wandelen we verder naar het oosten, naar het Nikolaiviertel aan de Spree, het oudste woongebied van Berlijn, en de Alexanderplatz met zicht op het iconische televisietoren (Fernsehturm).

Vrijdag 18 maart 2022
Vandaag nemen we de tijd om kennis te maken met twee topmusea: het Neues Museum met haar indrukwekkende Egyptische collectie en het Pergamonmuseum.
Het Neues museum bezit een fenomenale, rijke collectie uit de Egyptische oudheid, dus zeker niet alleen de vermaarde buste van koningin Nefertiti. Het Pergamonmuseum huisvest een bijzonder gevarieerde verzameling archeologica uit het Nabije Oosten. Denken we maar aan de reconstructie van de kleine Isjtarpoort van Babylon, de talrijke vondsten uit Assur en het fenomenale altaar uit het Turkse Pergamon (waarnaar het museum ook vernoemd is). Een betekenisvolle dag vol fijne ontdekkingen!

Zaterdag 19 maart 2022
We starten onze dag met een wandeling richting Siegessäule of overwinningszuil in het stadspark Tiergarten. Hier heb je van op het platform een prachtig zicht op Berlijn. We houden halt bij de Philharmonie en de Matthiaskerk, en we nemen de tijd voor een vrij bezoek aan de Gemäldegalerie, museum voor Europese schilderkunst.
In de namiddag voorzien we vrije tijd.

Zondag 20 maart 2022
In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Altes Museum op het Museuminsel. In dit archeologiemuseum vind je een mooie verzameling uit de Griekse en Romeinse oudheid. We bekijken de belangrijkste kunstvoorwerpen en hebben bijzondere aandacht voor de Egyptische oorsprong van sommige objecten.
Na de lunch vertrekken we richting luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie