Tarieven:

 • 1.250,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Berlijn is een wereldstad, een stad die zoveel te bieden heeft dat het moeilijk wordt een keuze te maken in dat grote culturele aanbod.

Op deze citytrip bezoeken we een aantal toonaangevende musea. We bezoeken collecties die nu eens gewijd zijn aan het faraonische Egypte, dan weer aan het oude Nabije Oosten of aan de Klassieke Oudheid.

Je komt oog in oog te staan met Nefertiti, je wandelt door de Isjtar-Poort van Babylon en staat met verwondering voor het gigantische altaar van Pergamon. En dat zijn nog maar enkele van de vele hoogtepunten! Peter De Smet kiest er bovendien ook een aantal fascinerende collecties uit waarin het Duitsland van de negentiende eeuw centraal staat.

En uiteraard is er Berlijn zelf, een stad met mooie pleinen en fijne straten, een stad om al wandelend van te ontdekken en van te genieten.

Dit wordt een bijzonder leerrijke en aangename reis in de Duitste hoofdstad.

Reisprogramma

Woensdag 16 maart 2022
Na aankomst in Berlijn checken we in in het hotel en genieten we samen van een lunch in de buurt. In de namiddag verkennen we de omgeving van de wijk Charlottenburg, met ondermeer de grootse boulevard Kurfürstendam. We bezoeken het minder gekende maar daarom niet minder schitterende Bröhan Museum. Hier vinden we een fantastische collectie jugendstil (de Duitse art nouveau) en art deco. Vooral de kunstenaars van de Berlijnse Sezessionbeweging zijn goed vertegenwoordigd. Je vindt er meubilair maar ook glaswerk, zilverwerk en textiel van kunstenaars zoals Ruhlmann, Guimard, Gallé, Gaillard, Hoffmann en Henri Van de Velde.

Donderdag 17 maart 2022
Onze wandeling vandaag start bij de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn, gelegen in het stadsdeel Mitte en tevens het sluitstuk van de prachtige boulevard Unter den Linden. Vanaf Pariser Platz volgen we Unter den Linden in de richting van Schlossplatz om zo het Museuminsel te bereiken. Onderweg passeren we ondermeer de St. Hedwigskathedraal, de Deutsche Staatsoper, de Neue Wache en de Gendarmenmarkt, volgens sommigen het mooiste plein van de Duitste hoofdstad.
Het Museuminsel is een deel van het Spree-eiland, het is UNESCO Werelderfgoed en huisvest vijf indrukwekkende en wereldbefaamde musea: de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum, het Bode Museum, het Neues Museum en het Pergamonmuseum. In 2019 werd aan het Museuminsel ook een bezoekerscentrum toegevoegd, de James-Simon-Galerie.
Wij starten ons bezoek in de Alte Nationalgalerie, een museum voor kunst uit de negentiende eeuw met werken van ondermeer Caspar David Friedrich, Schinkel, Blechel, vroeg-modernisten Menzel en Liebermann, maar ook van Franse kunstenaars zoals Manet, Monet, Renoir en Cézanne.
Na dit bezoek wandelen we verder naar het oosten, naar het Nikolaiviertel aan de Spree, het oudste woongebied van Berlijn, en de Alexanderplatz met zicht op het iconische televisietoren (Fernsehturm).

Vrijdag 18 maart 2022
Vandaag nemen we de tijd om kennis te maken met twee topmusea: het Neues Museum met haar indrukwekkende Egyptische collectie en het Pergamonmuseum.
Het Neues museum bezit een fenomenale, rijke collectie uit de Egyptische oudheid, dus zeker niet alleen de vermaarde buste van koningin Nefertiti. Het Pergamonmuseum huisvest een bijzonder gevarieerde verzameling archeologica uit het Nabije Oosten. Denken we maar aan de reconstructie van de kleine Isjtarpoort van Babylon, de talrijke vondsten uit Assur en het fenomenale altaar uit het Turkse Pergamon (waarnaar het museum ook vernoemd is). Een betekenisvolle dag vol fijne ontdekkingen!

Zaterdag 19 maart 2022
We starten onze dag met een wandeling richting Siegessäule of overwinningszuil in het stadspark Tiergarten. Hier heb je van op het platform een prachtig zicht op Berlijn. We houden halt bij de Philharmonie en de Matthiaskerk, en we nemen de tijd voor een vrij bezoek aan de Gemäldegalerie, museum voor Europese schilderkunst.
In de namiddag voorzien we vrije tijd.

Zondag 20 maart 2022
In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Altes Museum op het Museuminsel. In dit archeologiemuseum vind je een mooie verzameling uit de Griekse en Romeinse oudheid. We bekijken de belangrijkste kunstvoorwerpen en hebben bijzondere aandacht voor de Egyptische oorsprong van sommige objecten.
Na de lunch vertrekken we richting luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.250,00 €

Voorschot

 • 500,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 24/06/21, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel H10 Ku’damm****, gezamenlijke lunch op 16/03, gezamenlijk diner op 19/03, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, transfers per bus, meerdagenticket openbaar vervoer, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 185,00 € i
 • 50,00 € i
 • 75,00 € i
 • 57,40 € i
 • 86,10 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Woensdag 16/03/22
Brussel - Berlijn 09:45 - 11:15 uur
Zondag 20/03/22
Berlijn - Brussel 18:40 - 20:00 uur

Accommodatie

Hotel H10 Berlin Ku’damm****:
https://www.h10hotels.com/en/berlin-hotels/h10-berlin-kudamm

We logeren in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19

Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie