Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50093339471_52352fdf61_o

In deze cursus belichten we op een interactieve manier de visie van de hedendaagse filosoof Yuval Noah Harari.

De Israëlische historicus zet het denken over de toekomst van de mens op scherp en krijgt daar veel erkenning voor. Hij toont aan hoe drastisch wij onszelf en onze wereld veranderen. Zonder te willen voorspellen, schetst hij mogelijke en opzienbarende gevolgen van die veranderingen.

Je zal in deze cursus kennismaken met de talrijke toepassingen van wat Harari de aanstoker van deze revolutie noemt: het algoritme.

Op een interactieve en goed gedocumenteerde manier behandelen we de uitvindingen, het onderzoek en de trends waar hij zijn visie op steunt en gaan we dieper in op de begrippen die hij hanteert. Gaandeweg doorgronden we zijn taal, zijn ideeën, de culturele context van waaruit hij denkt en waarschuwt. Toch blijven we kritisch ten aanzien van zijn aannames, voorstellen en conclusies. Filosoferen is immers het onderscheid maken tussen wat we kennen en wat we begrijpen. We bespreken onder meer zijn boeken: ‘Sapiens, Een kleine geschiedenis van de mensheid’, ‘Home Deus, Een kleine geschiedenis van de toekomst’ en ’21 lessen voor de 21ste eeuw’.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie