Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46174341081_927cb55f2f_o

De Belgen moeten zowat het minst trotse volk van Europa zijn wanneer het aankomt op het eigen klassiek-muzikale erfgoed. Namen van grote toondichters uit de vaderlandse muziekgeschiedenis kennen we veelal alleen maar omdat er pleintjes of straten naar hen genoemd zijn, of omdat ze hier of daar een standbeeld hebben. En zelfs indien we namen als Fétis, Gevaert of Gilson kennen, moeten we toegeven dat er weinig muziek is die ons spontaan voor de geest komt. Zijn we het daarom niet aan onszelf verplicht om de eigen muziekgeschiedenis wat nader te bekijken? 

Wij gaan alvast de uitdaging aan!

België wist in het Europese muziekleven een unieke plaats te bekleden: gekneld tussen Frankrijk en de Duitstalige wereld verwerkten haar componisten invloeden uit beide muzikale culturen tot een eigenzinnige mengelmoes die we misschien zelfs ‘Belgisch’ zouden kunnen noemen. In deze cursus gaan we in op de vaderlandse muziek, sinds het ontstaan van België in 1830 tot en met het einde van de Eerste Wereldoorlog en haar onmiddellijke nasleep. We schetsen de portretten van een aantal componisten tegen de achtergrond van de Belgische geschiedenis en gaan op zoek naar de cultuurhistorische waarde van het muzikale erfgoed dat wij het onze mogen noemen. Onderweg leren we het oeuvre kennen van componisten zoals o.a. Guillaume Lekeu, François Fétis, François Servais, Henry Vieuxtemps, Joseph Ryelandt, Joseph Jongen, Adolphe Biarent, August De Boeck, Paul Gilson, César Franck, Lodewijk Mortelmans en natuurlijk niet te vergeten: Peter Benoit.

TIP: Actie Amarant & Symfonieorkest

Wie deze cursus volgt heeft recht op een korting van maar liefst 20% op tickets voor het concert ‘Franco-Belge’ in Concertgebouw Brugge op 06/06 en in deSingel Antwerpen op 16/06.

In Brugge (6/6) : exclusief voor Amarant

18:15 – 18:30 ontvangst door intendant Frederik Styns

18:30 – 19:00 bijwonen raccord

19:00 – 19:15 informele ontmoeting met dirigent/solist (EVENTUEEL)

20:00 aanvang concert

In Antwerpen (16/6) : exclusief voor Amarant

18:15 – 18:30 ontvangst door intendant Frederik Styns

14:00 – 14:30 bijwonen raccord

15:00 aanvang concert

Surf naar www.symfonieorkest.be en geef de actiecode ’sov1819amarant’ .

Of stuur een mail naar tickets@symfonieorkest.be met vermelding van de actiecode.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie