Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50637127786_f7de3e5a7f_o

In deze cursus belichten we het verhaal van de prille Belgische kunst.

Het jonge koninkrijk kon bogen op een eeuwenoude traditie van kunstbeoefening in de Zuidelijke Nederlanden. Vanuit politiek standpunt werd al heel vlug een nationale schilderschool geambieerd. Je ontdekt Belgische kunstenaars die op verschillende terreinen toonaangevend waren. Bijvoorbeeld op vlak van de landschapsschilderkunst met de School van Dendermonde. Of denk maar aan vermaarde symbolisten zoals Fernand Khnopff, George Minne en Félicien Rops. Belgische kunstenaars hadden een benijdenswaardige reputatie en hun kunst was vaak ver buiten de landsgrenzen te zien.

Aan de hand van bekende en soms onterecht vergeten kunstenaars krijg je een boeiend beeld van de kunst van de jonge natie.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook 's avonds volgen?

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie