Tarieven:

 • 1.395,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Waar je in Basel ook gaat of staat, er valt altijd wel kunst en cultuur te beleven. Met tientallen gebouwen ontworpen door beroemde architecten, enkele historische parels, de Rijn, veel musea en een mooi groen decor is er voor elk wat wils.

Op weg naar Zwitserland zetten we meteen de toon en houden we halt in het Mudam in Luxemburg waar we de internationale kunstcollectie van het museum ontdekken. Na een bezoek aan het Centre Pompidou Metz overnachten we in de charmante Franse stad aan de Moezel. We zetten de reis verder via Straatsburg voor een bezoek aan het Musée d'Art moderne et contemporain en via Mulhouse waar de Kunsthalle beslist de moeite waard is.

Eens aangekomen in Basel dompelen we ons volledig onder in hedendaagse kunst. Denk hierbij aan Kunstmuseum Basel, Kunsthalle Basel, Museum Tinguely, Fondation Laurenz Schaulager, Fondation Beyeler met tussendoor een stevige dosis architectuur en kunst in de publieke ruimte. Ook een fietstocht naar de Vitra Campus in Weil am Rhein mag niet ontbreken. Kortom, drie landen om te bezoeken en een veelvoud aan kunst om te beleven.

Reisprogramma

Woensdag 6 april 2022 (Luxemburg, Metz)
Na ons vertrek vanuit België houden we eerst in Luxemburg halt. We bezoeken er het Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean of kortweg Mudam. Het museum opende in 2006 de deuren en werd ontworpen door Ieoh Ming Pei. De structuur van het gebouw volgt de oude vijfhoekige verdedigingswallen op de Kirchberg. Achter de opvallende entree vinden we voornamelijk hedendaagse kunst. De collectie bevat werk van o.a. Marina Abramovic, Stephan Balkenhol, Bernd en Hilla Becher, Sophie Calle, Tony Cragg, Gilbert & George, Bruce Nauman, Shirin Neshat, Pipilotti Rist, Thomas Ruff, Cindy Sherman en Cy Twombly.
Na de lunch vatten we onze toch naar Metz aan. We bezoeken er Centre Pompidou Metz dat in 2010 opende en naar een ontwerp van de Japanse architect Shigeru Ban, de Frans architect Jean de Gastines en Philip Gumuchdjian werd gebouwd. Met meer dan 5.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte onder een golvend houten dak presenteert deze dependance van het Parijse Centre Pompidou een waaier werken en wisselende presentaties. Na een korte wandeling door de Jardins Jean-Marie Pelt en een gemeenschappelijk diner overnachten we in Metz.

Donderdag 7 april 2022 (Straatsburg, Mulhouse)
Vanuit Metz gaat onze reis verder naar Straatsburg voor een bezoek aan Musée d'Art moderne et contemporain (MAMCS). Het bestaat sinds eind vorige eeuw en is gebouwd op de oever van de Ill. De collectie moderne en hedendaagse kunst telt meer dan 6000 stukken. Kunstenaars zoals Claude Monet, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir, Georges Braque, Juan Gris, Pablo Picasso, René Magritte, Wassily Kandinsky, Sophie Taeuber-Arp, Marcelle Cahn, Alberto Magnelli, Hans Hartung, Wolf Vostell en Georg Baselitz zijn er vertegenwoordigd. We passeren in Straatsburg ook kort langs Café Aubette van Theo van Doesburg, Hans Arp en Sophie Tauber Arp. De kunstenaars werkten samen aan het interieur en pasten er het neoplasticisme en het elementarisme toe. Er komen veel primaire en secundaire kleuren aan bod omwille van hun dominante, aanvullende of contrasterende eigenschappen. Dit interieur werd in 1928 voltooid. Vervolgens rijden we richting Mulhouse voor een bezoek aan de Kunsthalle. Naast tentoonstellingen, biedt dit kunstencentrum residenties in een uniek geconverteerd industrieel kader. We reizen tenslotte door naar Basel.

Vrijdag 8 , zaterdag 9 en zondag 10 april 2022 (Basel, Weil am Rhein)
We bezoeken in Basel de meest uiteenlopende tentoonstellingsplekken voor hedendaagse kunst. We verplaatsen ons héél vaak te voet en nemen regelmatig het openbaar vervoer. Op het programma staan onder meer Kunstmuseum Basel, Kunsthalle Basel, Museum Tinguely, Fondation Beyeler en Fondation Laurenz Schaulager. Tussendoor nemen we steeds wat architectuur en kunst in de publieke ruimte mee. Bovendien staat er dit weekend een fietstocht op het programma en leggen we vanuit Basel de zogenaamde Rehberger Weg af die de stad met de Vitra Campus in Weil am Rhein verbindt. Deze unieke ervaring van amper vijf kilometer te midden van natuur en kunst neemt het publiek mee langs 24 kunstobjecten en 24 haltes. De Duitse kunstenaar Tobias Rehberger heeft hiermee op een unieke manier design, kunst en ontspanning met elkaar verbonden.

Prijs

Tarieven:

 • 1.395,00 €

Voorschot

 • 600,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in La Citadelle L'Hôtel Metz**** en The Passage Basel****, gezamenlijk diner op 06/04, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, tweedagenticket openbaar vervoer in Basel, gebruik van headsets, begeleiding door Eveline Heylen, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij gezamenlijke maaltijd, annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 314,00 € i
 • 55,80 € i
 • 83,70 € i
 • 68,36 € i
 • 102,54 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Vertrek heenreis
06u15: Gent - parking Dampoortstation
07u15: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

La Citadelle L'Hôtel**** (Metz, 1n):
www.citadelle-metz.com

The Passage**** (Basel, 3n):
www.thepassage.ch/en/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19

Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie