Blijf op de hoogte

* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse
Casa Mila (La Pedrera) house rooftop designed by Antonio Gaudi,
Park Guell, Barcelona
Mosaic and stained glass, Palau de la Musica, Barcelona, Spain
Sagrada Familia in Barcelona, Spain
BARCELONA, SPAIN-SEPTEMBER 4, 2020: Personnage (Personage) sculp
FIGUERAS, SPAIN - JUNE 15, 2014: Dali Museum in Figueres, Spain.
Cadaqués village by the mediterranean sea, Costa Brava, Catalon
Barcelona, Spain - 09 August 2023: Sketches and Drawings Display at Picasso Museum
Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, Barcelona, Spain
Casa Battlo Gaudi in Barcelona, Spain

Hoogtepunten

Dalí museum in Figueres, Spain: August 28th, 2019.

Het fantastische Teatre-Museu van Salvador Dalì

Daily Life In Barcelona, Spain - September 19, 2022

Het modernistische en iconische Casa Battlò van Antoni Gaudì

Hospital of the Holy Cross and Saint Paul (de la Santa Creu i Sa

UNESCO patrimonium van Santa Creu van Lluìs Domènech i Montaner

In de late 19de eeuw beleefde Barcelona het begin van haar ‘Renaixença’ of ‘wedergeboorte’. De industrie deed de stad heropleven en al spoedig begonnen de Catalanen hun culturele eigenheid tegenover Spanje te demonstreren in de architectuur van hun stad, in hun kunst en hun muziek. De stad barstte uit haar voegen en de industriële elite stelde moderne architecten als Eusebi Güel en Antoni Gaudi aan het werk. Zij gaven de stad haar moderne façades.

Ondanks de turbulente relatie met Madrid, was Barcelona rond 1900 een stad die aansluiting zocht bij de rest van Europa. Pablo Picasso kwam er studeren en maakte er veel vrienden. De fiere Catalanen Salvador Dali en Joan Miró gaven het Catalaanse Modernisme in de avant-garde schilderkunst internationale allures. Tegenwoordig zijn hun werken en musea niet meer weg te denken.

Enkele hoogtepunten op deze reis zijn de excursie naar het landschap van Dali rond Figueras, de magistrale architectuur van Gaudi en de musea gewijd aan de werken van Picasso en Miró. 

Reisprogramma
Dinsdag 29 oktober 2024
Na aankomst in Barcelona is een korte stadswandeling het uitgelezen middel om ons in de stad te oriënteren en enkele bezienswaardigheden mee te pikken. In de namiddag gebruiken we een wandeling in Park Guëll om de eerste sleutelfiguur in ons verhaal, de architect Antonin Gaudi, te introduceren. Deze wandeling stelt ons eveneens in staat om te genieten van het zicht over de stad.

Woensdag 30 oktober 2024
Op de tweede dag maken we onszelf vertrouwd met de Moderne architectuur van het fin-de-siècle. Gaudi was immers niet de enige architect die zich toen liet opmerken. We starten in het Casa Amatller van architect Josep Puig I Cadafalch, bezoeken vervolgens Casa Battlo van Antonin Gaudi en eindigen met de adembenemende Casa Milà, een van Gaudi’s meest wonderlijke creaties en een scharniermoment in zijn artistieke denken.

Donderdag 31 oktober 2024
We zetten onze ontdekking van de Moderne architectuur verder met het Sant Pau van architect Domènech I Montaner, de voornaamste concurrent van Guadi in het fin-de-siècle. Vervolgens begeven we ons naar Gaudi’s onafwerkbare kerk La Sagrada Familia om onszelf vertrouwd te maken met het vakmanschap van de architect en zijn ploeg.

Vrijdag 1 november 2024
Hoewel Pablo Picasso in Malaga geboren werd, voelde hij zich innig verbonden met zijn lievelingsstad Barcelona, waar hij studeerde en de meeste van zijn Spaanse vrienden ontmoette. Een museum aan hem gewijd toont heel wat werken uit de vroegere periodes van de kunstenaar. Na een korte wandeling in de buurt, begeven we ons naar het nationaal Museum voor Catalaanse kunst, waar we vertrouwd raken met de Spaanse kunst van het fin-de-siècle en het Modernisme.

Zaterdag 2 november 2024
Op de vijfde dag staat een daguitstap op het programma rond de Catalaanse surrealist Salvator Dali. Geïnspireerd door de natuurlijke architectuur van Gaudi die hij bewonderde, droomde hij ziekelijke beelden. We bezoeken zijn allerpersoonlijkste creatie, zijn Teatre-Museu Dali dat hij al bij leven in de grond stampte. Vervolgens begeven we ons naar de kust, waar we over het zand van Cadaques zullen lopen, waar Dali en Federico Garcia Lorca elkaar zo vaak ontmoetten. Van daar wandelen we naar Port Ligat om er het huis en de studio van de kunstenaar te bezoeken.

Zondag 3 november 2024
Op de laatste dag bezoeken we het museum gewijd aan die andere Catalaanse kunstenaar: Joan Miro, wiens werk altijd een grote verbondenheid heeft vertoond met de rode aarde van Catalonië.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie