Blijf op de hoogte
Casa Mila (La Pedrera) house rooftop designed by Antonio Gaudi,
Park Guell, Barcelona
Mosaic and stained glass, Palau de la Musica, Barcelona, Spain
Sagrada Familia in Barcelona, Spain
BARCELONA, SPAIN-SEPTEMBER 4, 2020: Personnage (Personage) sculp
FIGUERAS, SPAIN - JUNE 15, 2014: Dali Museum in Figueres, Spain.
Cadaqués village by the mediterranean sea, Costa Brava, Catalon
Barcelona, Spain - 09 August 2023: Sketches and Drawings Display at Picasso Museum
Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, Barcelona, Spain
Casa Battlo Gaudi in Barcelona, Spain

Hoogtepunten

Dalí museum in Figueres, Spain: August 28th, 2019.

Het fantastische Teatre-Museu van Salvador Dalí

Daily Life In Barcelona, Spain - September 19, 2022

Het modernistische en iconische Casa Battló van Antoni Gaudí

Hospital of the Holy Cross and Saint Paul (de la Santa Creu i Sa

UNESCO patrimonium van Santa Creu van Lluìs Domènech i Montaner

In de late 19de eeuw beleefde Barcelona het begin van haar ‘Renaixença’ of ‘wedergeboorte’. De industrie deed de stad heropleven en al spoedig begonnen de Catalanen hun culturele eigenheid tegenover Spanje te demonstreren in de architectuur van hun stad, in hun kunst en hun muziek. De stad barstte uit haar voegen en de industriële elite stelde moderne architecten als Eusebi Güel en Antoni Gaudí aan het werk. Zij gaven de stad haar moderne façades.

Ondanks de turbulente relatie met Madrid, was Barcelona rond 1900 een stad die aansluiting zocht bij de rest van Europa. Pablo Picasso kwam er studeren en maakte er veel vrienden. De fiere Catalanen Salvador Dalí en Joan Miró gaven het Catalaanse Modernisme in de avant-garde schilderkunst internationale allures. Tegenwoordig zijn hun werken en musea niet meer weg te denken.

Enkele hoogtepunten op deze reis zijn de excursie naar het landschap van Dalí rond Figueras, de magistrale architectuur van Gaudí en de musea gewijd aan de werken van Picasso en Miró.

Reisprogramma
Dinsdag 29 oktober 2024
Na aankomst in Barcelona is onze eerste stop al meteen een schot in de roos: we maken een wandeling in Park Guëll om de eerste sleutelfiguur in ons verhaal, de architect Antonin Gaudí, te introduceren. Deze wandeling stelt ons eveneens in staat om te genieten van het zicht over de stad. 's Avonds genieten we samen van een diner en maken we een korte avondwandeling.

Woensdag 30 oktober 2024
Op de tweede dag maken we onszelf vertrouwd met de Moderne architectuur van het fin-de-siècle. Gaudí was immers niet de enige architect die zich toen liet opmerken. We starten in het Casa Amatller van architect Josep Puig I Cadafalch, bezoeken vervolgens Casa Battló van Antoni Gaudí en eindigen met de adembenemende Casa Milà (La Pedrera), een van Gaudí’s meest wonderlijke creaties en een scharniermoment in zijn artistieke denken.

Donderdag 31 oktober 2024
We zetten onze ontdekking van de Moderne architectuur verder met het Sant Pau van architect Lluìs Domènech i Montaner, de voornaamste concurrent van Guadí in het fin-de-siècle. Vervolgens begeven we ons naar Gaudí’s indrukwekkende Sagrada Familia om onszelf vertrouwd te maken met het vakmanschap van de architect en zijn ploeg. Vanaf de late namiddag is wat vrije tijd voorzien om op eigen houtje van Barcelona te genieten.

Vrijdag 1 november 2024
Vandaag bezoeken we het museum gewijd aan de Catalaanse kunstenaar Joan Miró, wiens werk altijd een grote verbondenheid heeft vertoond met de rode aarde van Catalonië. Na een fijne lunch samen, wandelen we naar het Museu National d'Art de Catalunya. In dit erg bijzondere museum maken we kennis met de Spaanse kunst van het fin-de-siècle en het Modernisme.

Zaterdag 2 november 2024
We trekken erop uit. Op deze vijfde dag staat een daguitstap op het programma rond de Catalaanse surrealist Salvator Dalí. Geïnspireerd door de natuurlijke architectuur van Gaudí die hij bewonderde, droomde hij ziekelijke beelden. In Figueres bezoeken we Dalí's allerpersoonlijkste creatie, zijn Teatre-Museu dat hij al bij leven in de grond stampte. Na een lunch in Figueres begeven we ons naar Port Lligat om er zijn huis en studio te bezoeken. Eindigen doen we aan de kust, in Cadaqués, waar Dalí en Federico García Lorca elkaar zo vaak ontmoetten.

Zondag 3 november 2024
Hoewel Pablo Picasso in Málaga geboren werd, voelde hij zich innig verbonden met zijn lievelingsstad Barcelona, waar hij studeerde en de meeste van zijn Spaanse vrienden ontmoette. Een museum aan hem gewijd toont heel wat werken uit de vroegere periodes van de kunstenaar. In de namiddag vliegen we terug naar België.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie