Tarieven:

  • 27,00 €
  • 24,00 €

Ayn Rand (1905-1982) is beroemd en geliefd in de Verenigde Staten en slecht gekend of onbemind in Europa. Vaak wordt haar denken hier geassocieerd met rechts beleid dat de verzorgingsstaat wil afbreken.

 

In 1926 emigreerde zij uit Rusland naar de V.S. en ontplooide zich daar tot een bestsellerauteur. We verdiepen ons in haar denken via haar twee belangrijkste werken, The Fountainhead en Atlas Shrugged. Deze boeken staan nog steeds aan de top van de lijsten met meeste verkochte werken aller tijden in de Verenigde Staten. Het hoofdpersonage in The Fountainhead is de verpersoonlijking van het individualisme dat de kern vormt van Rands boodschap. Ook in Atlas Shrugged staat individualisme centraal. In dit boek zien we nog beter de maatschappelijke gevolgen van collectief en volgzaam denken enerzijds en anderzijds de weerstand tegen het voortschrijdend collectivisme. Een monumentale waarschuwing tegen opgedrongen middelmatigheid en staatsbemoeienis, onder de vorm van een spannende dystopie, gesitueerd in een fictief land dat erg gelijkt op het naoorlogse Amerika.

 

Rand vertaalde haar ideeën zowel in literaire teksten als ook in filosofische beschouwingen en theorieën. Objectivisme is de naam van haar filosofie.

Locatie / datum & uur

Gent / De Cirk / Zebrastraat 34
  • ma, 09/07/2018: 10:30 - 13:00
  • ma, 09/07/2018: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie