Tarieven:

  • 19,00 €
  • 23,00 € i
  • 26,00 €
  • 23,00 €

Deze activiteit maakt deel uit van een parcours opgebouwd uit modules. Je kan voor elke module afzonderlijk inschrijven. Maar de ultieme uitdaging is natuurlijk alle drie de etappes te volgen: de cursus over de piano – het bezoek aan Piano’s Maene – de interactieve cursus over de Koningin Elisabethwedstrijd.

Elk jaar in mei zijn alle ogen van de wereld gericht op Brussel, waar de grote solisten van de toekomst zich laten opmerken tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd. Dit internationaal gebeuren is in de wereld van de klassieke muziek, wat de Ronde van Frankrijk is in de sportwereld. Jong en heel jong talent krijgt hier de kans om te schitteren. Ze worden hierbij niet alleen beoordeeld door de jury, maar kunnen ook altijd rekenen op een ruime publieke belangstelling, zowel in de uitverkochte zalen als thuis voor het scherm.

Interesse in een bezoek aan de ateliers van Piano’s Maene in Ruiselede?

Deze pianobouwer is vaste leverancier van de Elisabethwedstrijd en behoort tot de internationale top van de instrumentenbouw. Een team van bouwers, meubelmakers, restaurateurs en technici, staat in voor de restauratie van vleugels of voor de bouw van replica's van historische klavierinstrumenten zoals virginalen, klavecimbels en pianofortes. Het atelier kwam wereldwijd in het nieuws, toen het een rechtsnarige concertvleugel mocht bouwen voor Maestro Daniel Barenboim.

De rondleiding neemt je mee in de Chris Maene Factory, het Piano Technisch Atelier en de showroom. Vervolgens is er een concert waarbij je de boeiende geschiedenis van de piano van dichtbij beleeft. We sluiten af in stijl met een glaasje.

Locatie / datum & uur

Ruiselede / Piano's Maene / Industriestraat 42
  • vr, 21/05/2021: 18:00 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie