Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49699825918_bf7cdc820f_h-1

Marc Dessauvage, Jacques Dupuis, Jean-Jules Eggericx en Antoine Pompe : het is een indrukwekkend lijstje architecten dat present tekent op deze 13de architectuurwandeling binnen het Brussels Gewest. Ditmaal laat Brussel zich van zijn meest groene kant zien: Watermaal-Bosvoorde.

De bekende tuinwijken ‘Le Logis’ en ‘Floréal’ (1921) zijn nog steeds gegeerde woonplekken binnen Brussel, maar ook ronkende namen (Axa, CBR, Glaverbel) in de dienstensector plantten in de jaren 1960 hun architecturale bakens in het groen. Dus niet alleen erfgoed van een eeuw oud staat op het programma, evengoed het werk van Rene Stapels, Constantin Brodzki en Renaat Braem kruist onze paden.

Vertrek: Metrostation Demey, uitgang ter hoogte van Edmond Van Nieuwenhuyselaan 2, Oudergem.

Einde: Tramhalte ‘Bosvoorde Station’ Tram 8

Leuven: studenten en bier? Niks van! Tijdens deze fietstocht van 8 km ontdekken we waarom Leuven een wereldstad in pocketformaat is. De Dijle, de Eerste Wereldoorlog en de universiteit vormen de rode draad doorheen ons verhaal. De Dijle, levensader van Leuven, houdt ons bijna altijd gezelschap en net buiten de ring, ter hoogte van het Arenbergkasteel, wanen we ons even in de Ardennen. In Leuven ademen de stenen geschiedenis uit, dat zal snel duidelijk worden in het Begijnhof dat ons terug katapulteert naar de middeleeuwen. En de oprichting van de katholieke universiteit, de bouw van het stadhuis en de Sint-Pieterskerk in de vijftiende eeuw geven deze Dijlestad een ongeziene uitstraling. Vooral om het laatgotische stadhuis te bewonderen volstaan twee ogen niet. Van de Eerste Wereldoorlog mogen de littekens dan wel uitgewist zijn, de stad heeft kosten noch moeite gespaard om deze verschrikkelijke gebeurtenissen te herdenken. Getuige daarvan het Martelarenplein, het Ladeuzeplein of de heropbouw van de Oude Markt. Op het einde van onze fietstocht werpen we ook een blik op de stadsvernieuwing: Leuven 2.0 herschiep troosteloze buurten in levendige quartiers.

Voor de wandelingen en fietstochten deze zomer gelden volgende strikte maatregelen, gebaseerd op de richtlijnen van Toerisme Vlaanderen. 

De maatregelen worden bij de activiteiten vermeld op onze website:

-groepen van maximum 20 personen voor wandelingen

-groepen van maximum 15 personen voor fietstochten

-afstand bewaren tussen de deelnemers (1,5 meter)

-docent en deelnemers dragen een mondmasker

-headsets worden vooraf en nadien grondig ontsmet 

-de vrijwilliger die de groep begeleidt, heeft handgel bij zodat mensen op gelijk welk tijdstip de handen kunnen ontsmetten

-de groep blijft niet langer dan nodig op eenzelfde plaats staan

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie