Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49700680802_276760301c_h-1

Brussel binnen rijden vanuit de kust: eerst ‘Le Signal de Zellik’ van Jacques Moeschal, dan de koeien van de Zavelenberg en dan pas de basiliek van Koekelberg. Die koeien, daar is Sint-Agatha-Berchem en daar start de twaalfde architectuurwandeling binnen de 19 gemeenten van het Brussels Gewest.

Van de Zavelenberg tot het Wilderbos, slingert ons pad langs flarden van een vergeten dorp, verdwaalde cottages en joekels van hoogbouw.

Een beschermd pittoresk kerkplein met een nieuwe ingreep (Gemeenschapscentrum De Kroon, 2013), één van de eerste vernieuwde verkeersknooppunten in het Brussels Gewest als resultaat van een architectuurwedstrijd (Dr. Schweitzerplein, 2014), een modernisme pur sang (Tuinwijk La Cité Moderne, Victor Bourgeois 1922), een Art Nouveau woning (Villa Marie-Mirande, 1913),… variatie troef op deze architectuurwandeling.

Afspraak vertrek: Station Sint-Agatha-Berchem

Einde: Tramhalte ‘Genot’ – Tram 82

oor de wandelingen en fietstochten deze zomer gelden volgende strikte maatregelen, gebaseerd op de richtlijnen van Toerisme Vlaanderen. 

De maatregelen worden bij de activiteiten vermeld op onze website:

-groepen van maximum 20 personen voor wandelingen

-groepen van maximum 15 personen voor fietstochten

-afstand bewaren tussen de deelnemers (1,5 meter)

-docent en deelnemers dragen een mondmasker

-headsets worden vooraf en nadien grondig ontsmet 

-de vrijwilliger die de groep begeleidt, heeft handgel bij zodat mensen op gelijk welk tijdstip de handen kunnen ontsmetten

-de groep blijft niet langer dan nodig op eenzelfde plaats staan

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie