Tarieven:

  • 15,00 €
  • 12,30 €
  • 9,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Ondanks de bescheiden omvang van het stadscentrum valt er heel wat te zien. Gebruikmakend van de rustige doorsteekjes tussen de winkelstraten passeren we langs eeuwen bouwgeschiedenis. Bijzondere aandacht is er voor de architectuur van de laatste twee eeuwen. 

De oude posterijen en het eclectische provincieraadsgebouw tonen de aspiraties van de toen nog jonge provincie. Het modernisme wordt vertegenwoordigd door realisaties van Huib Hoste en Léon Stynen. Daarnaast gaan we op zoek naar echo’s van de Art Nouveau en de Amsterdamse school. Ook is er aandacht voor het voormalig Administratief Centrum, een brutalistisch no-nonsense gebouw dat ondanks internationale erkenning bedreigd wordt met afbraak. 

Met het nieuwe Gerechtsgebouw (2011) en het nieuwe Stadhuis (2018) kent Hasselt ook enkele recente ‘love it or hate it’- gebouwen. Oordeel vooral zelf. De nieuwste architecturale aanwinst is Franseca Torza’s nieuwbouw voor kunstencentrum Z33, een eigenzinnig gebouw dat zich op een bijzondere manier verhoudt tot het oude begijnhof waarnaast het gebouwd werd

Afspraak: We verzamelen aan de uitgang van de parking P1 aan het station van Hasselt op straatniveau, aan de zijde van het station/centrum.

 Tijdens deze coronatijden houden we ons ook bij Amarant aan strikte maatregelen:

-groepen van maximum 20 personen voor wandelingen

-groepen van maximum 15 personen voor fietstochten

-afstand bewaren tussen de deelnemers (1,5 meter)

-docent en deelnemers dragen een mondmasker

-headsets worden vooraf en nadien grondig ontsmet 

-de vrijwilliger die de groep begeleidt, heeft handgel bij zodat mensen op gelijk welk tijdstip de handen kunnen ontsmetten

-de groep blijft niet langer dan nodig op eenzelfde plaats staan

Locatie / datum & uur

Hasselt / Station Hasselt - Parking P1 / Tramstraat 5
  • vr, 21/08/2020: 14:30 - 17:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie