Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51205051185_3aebe45395_o

Anti-Joodse propaganda was schering en inslag in middeleeuws Europa. Fake news over Joden die aanslagen op hosties pleegden, kleine kinderen op rituele wijze vermoordden of de pest veroorzaakten werd op grote schaal verspreid. Boeken, theaterstukken, afbeeldingen en satire creëerden een bijna permanent wantrouwen tegenover de middeleeuwse Joodse gemeenschap.

In deze lezing proberen we de oorsprong van dit antisemitisme te achterhalen en bespreken we de vaak gruwelijke gevolgen ervan, die zich ook in onze contreien lieten voelen. 

Deze lezing maakt deel uit van een vierdelige reeks gemaakt naar aanleiding van de opera ‘De bekeerlinge’ van Wim Henderickx gebaseerd op de succesroman van Stefan Hertmans en met een scenografie van Hans Op de Beeck, die binnenkort bij Opera Ballet Vlaanderen in productie gaat. 

Je kan afzonderlijk inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de vierdelige reeks aan voordeeltarief.

Complementair aan dit programma biedt Opera Ballet Vlaanderen een operabrunch aan waarin specifiek op hun nieuwe productie 'De bekeerlinge' wordt ingegaan.

Dit is een online sessie via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie